Συνεχίζεται η συνεργασία ΥΠΠΑΝ-ΡΙΚ, με εκπαιδευτική τηλεόραση και καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας


Επίσκεψη Προδρόμου στο ΡΙΚ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) κ. Ανδρέα Φράγκο.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ για τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και για τη στήριξη που παρείχε, με εκπαιδευτική τηλεόραση, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού.

Κατά τη συνάντηση, ανανεώθηκε η θέληση για συνέχιση της συνεργασίας, στη βάση και της αποστολής του ΡΙΚ, η οποία συμπεριλαμβάνει συνεργασία με το ΥΠΠΑΝ τόσο στο πεδίο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης όσο και της καλής χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε συνεργασία για τακτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης στη Δημοτική και την Προδημοτική Εκπαίδευση και η ενεργοποίησή του, εφόσον το επιβάλλουν οι περιστάσεις, καθώς και ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για την ορθή  χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο Υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόθεση του ΡΙΚ να αναπτύξει μια ειδική τηλεοπτική πλατφόρμα και συμφωνήθηκε να εξεταστεί από κοινού διαδικασία προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν στην τηλεοπτική πλατφόρμα εκπαιδευτικά ή άλλα επιμορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, όπως επίσης και να προωθηθούν μέσω ειδικών διευθετήσεων και συμφωνιών κυπριακές κινηματογραφικές παραγωγές και άλλα οπτικοακουστικά προϊόντα, στη βάση της πολιτικής του Υπουργείου για προώθηση της τοπικής οπτικοακουστικής δημιουργίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1067