Ο Προδρόμου επισκέφθηκε σχολεία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, επισκέφθηκε σήμερα το Γαλλοκυπριακό Σχολείο και το American International School in Cyprus.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο American International School, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι σήμερα έχει επισκεφθεί δυο σχολεία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και αναφερόμενος ειδικά στο Γαλλοκυπριακό είπε  ότι «αυτή τη σχολική χρονιά φιλοξενεί και ένα σημαντικό αριθμό παιδιών που έχουν έρθει μόλις τώρα από τον Λίβανο και είναι πολύ ευχάριστο το ότι το σχολείο μπόρεσε να εντάξει αυτά τα παιδιά αμέσως στη λειτουργία του και να τους δώσει εκπαιδευτικό καταφύγιο για να μη χάσουν τη σχολική χρονιά. Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου συζητήσαμε με τη Διεύθυνση και το Διαχειριστικό Συμβούλιο του σχολείου πώς μπορούμε να τους ενισχύσουμε εκτάκτως ενόψει της απρόβλεπτης αύξησης του αριθμού των μαθητών και μαθητριών, αφού είναι γνωστή και η πολιτική της κυβέρνησής μας για αλληλεγγύη στον λαό του Λιβάνου».

Όσον αφορά στις επισκέψεις του στα δυο σχολείο σημείωσε ότι «η διαπίστωση είναι ότι βλέπουμε πολύ καλά οργανωμένα σχολεία». «Εδώ το American International School», σημείωσε, «έχει δώσει απλές, αλλά πολύ αποτελεσματικές πρακτικές λύσεις, εξασφαλίζοντας, πρώτα απ’ όλα, ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες υγειονομικής προστασίας αλλά ταυτόχρονα έχουμε και την κανονική και άνετη παρακολούθηση των μαθημάτων στις τάξεις. Ολόκληρο το σχολείο αυτό είναι μια απόδειξη του ότι άμα υπάρχει η θέληση και το σωστό πλαίσιο συνεργασίας μπορεί να βρεθούν λύσεις για όλα τα ζητήματα που θέτουν ενώπιόν μας οι έκτακτες περιστάσεις».

Πρόσθεσε ότι: «Παρακολουθήσαμε εξάλλου και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται και στους προγραμματισμούς του Υπουργείου. Μπήκαμε σε τάξη όπου κάποιο παιδί που απουσίαζε παρακολουθούσε από το σπίτι του, διά μέσου του ηλεκτρονικού υπολογιστή του εκπαιδευτικού, το μάθημα που γινόταν στην τάξη, όπως το παρακολουθούσαν και τα άλλα παιδιά που ήταν παρόντα. Σε αυτό το σημείο  θα πρέπει να πω, συγχαίροντας και το προσωπικό και τις διευθύνσεις σε αυτά τα σχολεία, ότι τη δοκιμασία την οποία περνάμε μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλοι μαζί, μέσα από συνεργασία, με στόχο και να έχουμε υγειονομική προστασία και να διατηρήσουμε το επίπεδο και την ποιότητα της εκπαίδευσης».

«Συνεργασία», συνέχισε, «μεταξύ του σχολείου, της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων και φυσικά των παιδιών, τα οποία βλέπουμε ότι μέσα σε ένα καλά οργανωμένο σχολείο και τηρούν πρόθυμα τους κανόνες υγειονομικής προστασίας και χρησιμοποιούν και τη μάσκα. Αυτή είναι η άμυνά μας για την υγεία μας · τα απλά μέτρα προστασίας και ανάμεσά τους η χρήση μάσκας, προκειμένου να λειτουργούν κανονικά τα σχολεία, με πλήρη φοίτηση».

«Νομίζω ότι πάμε καλά, μπορούμε να πάμε καλά, φτάνει να υπάρχει αυτή η συνεργασία και η καλή διάθεση», ανέφερε κλείνοντας ο Υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Προδρόμου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1656