Προδρόμου: Με κάμερα/ρες η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στα πρότυπα των πανεπιστημίων μας


Οριστικά με κάμερα/ρες θα γίνεται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου στο Paideia – News. ο κ. Προδρόμου τονισε ότι στόχος ειναι παραμείνουν οι μαθητές μας στα σχολεία, όπως γινεται σε άλλες πολλές χώρες, παρα την έξαρση της πανδημίας.  

Απαντώντας σε ερώτησή μας, αν το ΥΠΠΑΝ είναι έτοιμο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση -σε περίπτωση που χρειαστεί- είπε ότι  ασφαλώς είναι έτοιμο και με την έναρξη, θα συμπληρώνονται τα οποιαδήποτε κενά παρουσιάζονται.

Αναφορικά με το πολύκροτο θέμα της κάμερας στη τάξη για το οποίο είχαν προκύψει οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το μάθημα θα γίνεται με κάμερες αφού αυτός είναι μοναδικός τρόπος. Πως θα γίνεται -διερωτήθηκε- μέσω ραδιοφώνου;

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στόχος είναι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση να γίνεται στα πρότυπα που γίνεται από τα πανεπιστήμιά μας.

Λεπτομέρειες για το θέμα της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευσης, ο Υπουργός Παιδείας, θα δωσει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει θα παραχωρήσει  μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκο Χατζηγιάννη και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5312