Πρώτη συνάντηση ΥΠΠΑΝ με Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα για την Ψηφιακή Τεχνολογία στην Εκπαίδευση


Υποβλήθηκαν σκέψεις και εισηγήσεις από τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας

Πραγματοποιήθηκε ψες στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) η πρώτη σύσκεψη εργασίας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα για θέματα αξιοποίησης της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.  

Στη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, συμμετείχε και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος. 

Μετά από ενημέρωση από τον κ. Υπουργό για το θεσμικό πλαίσιο μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας, τους σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο στα σχολεία, όπως και σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, έγινε συζήτηση και υποβλήθηκαν σκέψεις και εισηγήσεις από τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας. Έγινε επίσης ενημέρωση από τον κ.Υφυπουργό σχετικά με την εξέλιξη του σχεδίου προσαρμογής και  αναβάθμισης της διαδικτυακής σύνδεσης και του εμπλουτισμού όλων των σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως και για τη μεθοδολογία της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν πτυχές της εφαρμογής της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Σχετικά με το Πλαίσιο Πολιτικής το οποίο βρίσκεται ήδη υπό διαμόρφωση συμφωνήθηκε όπως συμβάλουν και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας. Ενώ ο Υπουργός Παιδείας πρότεινε τη διοργάνωση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μιας επιστημονικής Ημερίδας σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και τα πανεπιστήμια, τα οποία θα μπορούν με την ευκαιρία να παρουσιάσουν και την πρακτική που εφαρμόζουν σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συμφωνήθηκε ότι στην Ημερίδα θα είναι χρήσιμο, εκτός από τις άλλες εισηγήσεις, να προβληθούν και ορισμένες καλές πρακτικές που υφίστανται ήδη στα δημόσια σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου. 

Στη συμβουλευτική ομάδα και τη σύσκεψη συμμετείχαν: 

- Καθηγητής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου,

- Αν. Καθηγήτρια Ελένη Κύζα, Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 

- Καθηγητής Χαράλαμπος Βρασίδας, Σχολή Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντής CARDET, 

- Αν. Καθηγήτρια Κατερίνα Μαύρου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 

- Δρ Νίκλεια Ετεοκλέους, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, 

- Δρ Ειρήνη Πολυκάρπου, Καθηγήτρια Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο UCLAN, 

- Χριστίνα Σιαηλά, Εμπειρογνώμονας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, Σχολή Heritage

Από πλευράς του ΥΠΠΑΝ στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού,  η κα Αθηνά Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ο κ. Νικόλας Γιασεμής, Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και συντονιστής του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ο κ. Σωκράτης Μυλωνάς, Επιθεωρητής Πληροφορικής, επικεφαλής ΤΠΕ  (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1247