Αυξημένος κατά €32,8 εκ. για το 2021, ο προϋπολογισμός του ΥΠΠΑΝ


«Η αύξηση στις τακτικές δαπάνες οφείλεται κυρίως στην αύξηση του μισθολογίου, η οποία ανέρχεται σε €18 εκατομμύρια»

«Με προϋπολογισμό που παρουσιάζει και αύξηση ακόμα, ύψους €32,8 εκ. για το 2021, το ΥΠΠΑΝ προδιαγράφει μια πορεία που θα μπορέσει να στηρίξει τις πολιτικές και τους επιδιωκόμενους στόχους μας. Ο προϋπολογισμός που παρουσιάζουμε προβλέπει δαπάνες για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ύψους €1.188.559.018».

Αυτά ανέφερε ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2021

Ο κ. Προδρόμου κάνοντας μια σύγκριση με τον προϋπολογισμό του 2020 είπε ότι «στον υπό συζήτηση προϋπολογισμό του 2021, παρατηρείται αύξηση των τακτικών δαπανών ύψους €29,3 εκ. και, παράλληλα, αύξηση των αναπτυξιακών δαπανών ύψους €3,5εκ. Η αύξηση στις τακτικές δαπάνες οφείλεται κυρίως στην αύξηση του μισθολογίου, η οποία ανέρχεται σε €18 εκ. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαρίθμου, καθώς και στην αύξηση των αναγκών σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό. Επιπλέον, έχει περιληφθεί αυξημένη πρόνοια για χορηγία στις Σχολικές Εφορείες ύψους €1,4 εκ., αυξημένη πρόνοια για την  χορηγία μαθητικής πρόνοιας ύψους €1,2 εκ. (λόγω της λήξης του συγχρηματοδοτούμενου έργου), καθώς και αυξημένη κυβερνητική χορηγία προς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ύψους €6,0 εκ. Εξάλλου, η αύξηση στις αναπτυξιακές δαπάνες οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην αυξημένη πρόνοια για  την πολιτιστική υποδομή, ύψους €2.1εκ, και στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία, ύψους €0,7 εκ».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που παρατηρούνται λόγω πανδημίας είπε ότι  «Προβλήματα υπάρχουν, σίγουρα υπάρχουν. Είναι αναπόφευκτο. Τι σημαίνει όμως το ότι υπάρχουν κατά τόπους προβλήματα;  Δεν ακυρώνεται η προσπάθεια. Προσέγγισή μας είναι ότι όπου παρουσιάζονται προβλήματα, πρέπει να σπεύσουμε να τα λύσουμε».

Ολόκληρη η πολυσέλιδη παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΑΝ για το 2021 από τον κ. Προδρόμου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1011