Τηλεδιάσκεψη Προδρόμου με ΟΕΛΜΕΚ για θέματα πανδημίας και τετράμηνα


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε την ηγεσία των εκπαιδευτικών για τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαχείριση των σχολείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, τις σκέψεις που γίνονται ενόψει της νέας περιόδου μέτρων υγειονομικής προστασίας, μετά τη λήξη του Διατάγματος που ισχύει, όπως και για τους σχεδιασμούς και τις προεργασίες που γίνονται στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για τη διαδικασία αξιολόγησης και των γραπτών εξετάσεων στο τέλος του πρώτου τετραμήνου.

Από την πλευρά της εκπαιδευτικής οργάνωσης, εκφράστηκαν απόψεις και εισηγήσεις σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας, τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνου, όπως και για άλλα θέματα, οι οποίες καταγράφηκαν και θα εξετασθούν.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός επανέλαβε ότι, όπως είχε πληροφορήσει και σε προηγούμενη ενημέρωση, το ΥΠΠΑΝ βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διεξαχθεί αριθμός διαγνωστικών ελέγχων ταχείας διεκπεραίωσης (rapid test) στο σχολικό πληθυσμό μέσα στην επόμενη περίοδο και ότι για το σκοπό αυτό διοργανώνεται ταχύρρυθμη επιμόρφωση για τους σχολικούς ιατρικούς επισκέπτες, προκειμένου να χειριστούν τους διαγνωστικούς ελέγχους που θα τεθούν στη διάθεση των σχολείων. Παράλληλα, συνεχίζεται καθημερινά το πρόγραμμα μοριακών διαγνωστικών ελέγχων που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε ότι το ΥΠΠΑΝ ετοιμάζει πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση σχεδίου προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι εκπαιδευτικοί, με οικονομικά κίνητρα, να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα υιοθετηθεί ένα πρόγραμμα στη βάση διαδικασίας που είναι γνωστή διεθνώς με τα αγγλικά αρχικά ως B.Y.O.D. (Βring Υour Own Device) και θα προβλέπει οικονομική ενίσχυση εκπαιδευτικών που προτίθενται να αποκτήσουν συσκευή που θα χρησιμοποιούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με το πρόγραμμα αυτό το Υπουργείο προσπαθεί να ενθαρρύνει και να διευκολύνει περαιτέρω την τηλεκπαίδευση ως τον τρόπο με τον οποίο διατηρούμε την εκπαιδευτική διαδικασία για όσα παιδιά χρειάζεται να απουσιάσουν από το σχολείο.

Ο Υπουργός ζήτησε επίσης από την ΟΕΛΜΕΚ να υποβάλει προκαταρκτικές προτάσεις, στη βάση και των διαβουλεύσεων που είχαν γίνει το χειμώνα του 2018, για να συνεχιστεί ένας δομημένος διάλογος για την υιοθέτηση ενός νέου Σχεδίου Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, όπως και ότι θα ξεκινήσει και ο διάλογος για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αξιολόγησης Μαθητή/Μαθήτριας.

 

Συμφωνήθηκε, τέλος, να γίνει νέα συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης το συντομότερο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










986