Σχέδιο Αξιολόγησης, προμήθεια Η.Υ., και η επιχορήγηση των €200 στην τηλεδιάσκεψη ΥΠΠΑΝ με ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τις Γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από πλευράς Υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού και ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στον διάλογο που πρέπει να ξεκινήσει για τη διαμόρφωση ενός Σχεδίου Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, όπως επίσης και για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αξιολόγησης Μαθητών/τριών. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στη βάση και των διαβουλεύσεων που είχαν τον χειμώνα του 2018 με τη σχετική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), να υποβάλουν προκαταρκτικές απόψεις και εισηγήσεις.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες υγειονομικές εξελίξεις, τα όσα ισχύουν για εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η χρήση διαγνωστικών ελέγχων ταχείας διεκπεραίωσης (rapid tests) στον χώρο της εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στη διαδικασία εξ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόζεται από σήμερα σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ακολούθως για τις τελευταίες ενέργειες που γίνονται από το ΥΠΠΑΝ για την αντιμετώπιση ελλείψεων στις αγορές, στο πλαίσιο της διαδικασίας προσφορών που ισχύει και ότι αμέσως μετά τις αργίες αναμένεται να παραδοθούν 2.200 συσκευές mini-PCs στα σχολεία και στη συνέχεια ο προμηθευτής θα παραδώσει ακόμα 1.600 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αναφορά έγινε επίσης στη διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών/μαθητριών και στις εξετάσεις του πρώτου τετραμήνου -με ενημέρωση για τις ημερομηνίες και τη διαδικασίες της δεύτερης σειράς- καθώς και σε εκτιμήσεις, στη βάση σημερινών δεδομένων, που δείχνουν ότι θα απουσίαζαν από τις εξετάσεις περίπου 15% του αντίστοιχου πληθυσμού της Α΄ και Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών και θα συμμετείχαν στη δεύτερη σειρά.

Στη συνάντηση έγινε, τέλος, συζήτηση για το σχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να αιτηθούν, εφόσον το επιθυμούν, χορηγία ύψους €200 για την αγορά φορητού Η/Υ με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τα σχολεία, τον οποίο θα χρησιμοποιούν και στην εργασία τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1809