Προδρόμου: Ν’ αποφύγουμε μια επιδείνωση και να επιστρέψουμε με τον νέο χρόνο υγιείς στα σχολεία.


«Αγαπημένες μαθήτριες και αγαπημένοι μαθητές,

Φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,

Υποδεχόμαστε φέτος τη γιορτή των Χριστουγέννων μαζί με τη χριστιανοσύνη της οικουμένης και όλο τον κόσμο, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Βρισκόμαστε ακόμα κάτω από τη σκιά της πανδημίας, αλλά την ίδια ώρα μπορούμε να δούμε μια λάμψη και προσβλέπουμε στο τέλος αυτής της δοκιμασίας που πλησιάζει με τον νέο χρόνο.

Παρ’ όλους τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας και παρά την αγωνία μπροστά στην πανδημία, το μήνυμα της γιορτής και των ημερών φτάνει στην καρδιά των ανθρώπων. Είναι μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

Η ενανθρώπιση του Κυρίου υπενθυμίζει τη θεία προέλευση του ανθρώπου από τον Θεό που είναι αγάπη. Στέλνει σε όλους τους ανθρώπους μήνυμα σεβασμού και αλληλοκατανόησης. Μας κάνει ακόμα να σκεφτούμε ότι, πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν, ο άνθρωπος έχει προορισμό την αρετή, την πνευματική καταξίωση και τη σωτηρία.

Αυτές τις γιορτινές μέρες θα νιώσουμε τη θαλπωρή του οικογενειακού περιβάλλοντος και θα περάσουμε όμορφες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Μαζί όμως θα σκεφτούμε και τον κόσμο όλο. Η σκέψη μας θα είναι κοντά σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο ή ανάγκη και δοκιμάζονται είτε από ένδεια είτε από ασθένειες και άλλα προβλήματα.

Περισσότερο παρά ποτέ συνειδητοποιούμε την αξία της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο τομέα της υγείας, για τα όσα μας προσφέρουν μοχθώντας όλο το τελευταίο διάστημα για τη δημόσια υγεία και τους απευθύνουμε από καρδιάς ευχαριστίες.

Έχουμε όμως και τον νου μας διότι στη διάρκεια των αργιών δεν θα πρέπει καθόλου να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Είναι κρίσιμο και αυτές τις μέρες να αποφύγουμε μια επιδείνωση και να επιστρέψουμε με τον νέο χρόνο υγιείς στα σχολεία.

Περιμένοντας τον νέο χρόνο, αναπτερώνεται και η ελπίδα, αφού μαζί του έρχεται και η οριστική ιατρική λύση, με τον εμβολιασμό που είναι ήδη διαθέσιμος. Χωρίς ακόμα να εγκαταλείψουμε την εγρήγορση και την προσοχή μας για την τήρηση της απαραίτητης υγειονομικής προστασίας, προσβλέπουμε στο τέλος της δοκιμασίας αυτής μέσα στο 2021. Για να βρει ξανά η ζωή μας τον κανονικό ρυθμό και να επιστρέψουμε στις φυσιολογικές δραστηριότητές μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας καλά Χριστούγεννα, καλή υγεία και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Πρόδρομος Προδρόμου

Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού

Αθλητισμού και Νεολαίας»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1461