Ενημέρωση Προδρόμου σε σχολεία για την εξ αποστάσεως διδασκαλία


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Ε’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας και το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των σχολείων με εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ συνομίλησε με τη διευθυντική ομάδα των σχολείων και εκπαιδευτικούς που ήταν παρόντες στα σχολεία.

Στο Δημοτικό Σχολείο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία τηλεκπαίδευσης εν εξελίξει, ενώ παράλληλα συνομίλησε μέσω της διαδικτυακής σύνδεσης και με μαθητές/μαθήτριες που παρακολουθούσαν το μάθημα της τάξης τους, με τα παιδιά να εκφράζονται πολύ θετικά για το εξ αποστάσεως πρόγραμμα που παρακολουθούσαν.

Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι στα σχολεία έχει διαμορφωθεί και εφαρμόζεται σχέδιο δράσης, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, και ότι αριθμός εκπαιδευτικών έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία από τις σχολικές αίθουσες, ενώ άλλοι εκτελούσαν τηλεργασία, με εξ αποστάσεως διδασκαλία από την οικία τους. Ο Υπουργός έτυχε ενημέρωσης για το οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό που παράγεται στα σχολεία, καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται για επικοινωνία των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης με τα παιδιά και τους γονείς/κηδεμόνες τους. Ενημερώθηκε επίσης για την πρόοδο της διδασκαλίας μέχρι στιγμής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1389