Ο Προδρόμου επισκέφθηκε το Β’ Δημοτικό και το Λύκειο Παλιομετόχου


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Β’ Δημοτικό Σχολείο και το Περιφερειακό Λύκειο Παλιομετόχου. Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρών στις επισκέψεις ήταν και ο πρόεδρος της κοινότητας.

Κατά την επίσκεψή του τόσο στο Λύκειο όσο και στο Δημοτικό εξέτασε ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των σχολείων με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή μετάβαση και λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο, όπως και η κοινωνία, εκτιμούν την αφοσίωση, την ευσυνειδησία και τις μεγάλες προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Στα δυο αυτά σχολεία ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αριθμό εκπαιδευτικών που παρευρίσκονταν και άκουσε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και παρατηρήσεις τους.

Στο Περιφερειακό Λύκειο Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα που προκύπτουν για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς, τον προγραμματισμό της διδασκαλίας μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων και τη βελτίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Έγινε, επίσης, ενημέρωση για την πρόοδο της μέχρι τώρα διδασκαλίας που κρίνεται ικανοποιητική στη βάση του Αναλυτικού Προγράμματος. Άκουσε, επίσης, σημαντικές απόψεις όσον αφορά την παιδαγωγική διάσταση και την περαιτέρω αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση, καθώς και για τη λειτουργία των σχολείων στη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους και κατέγραψε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Στο Δημοτικό Σχολείο παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αναλύθηκαν οι πρακτικές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου. Συζητήθηκε, επίσης, η πολύπλευρη δράση των εκπαιδευτικών για τη στήριξη και την ενημέρωση και των οικογενειών των παιδιών, σε μια προσπάθεια το σχολείο να στηρίξει την κοινότητα απέναντι στην πανδημία.

Ο Υπουργός συγχάρηκε και στα δυο σχολεία τη Διεύθυνση και τους/τις εκπαιδευτικούς για το έργο και τις πρωτοβουλίες τους και υπογράμμισε ότι, επισκεπτόμενος τα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα, η οποία δείχνει ότι, πρώτον, το σχολείο υπό τις περιστάσεις και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ανταποκρίνεται στην αποστολή του και, δεύτερον, η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης είναι πλέον μια πραγματικότητα που ανοίγει μεγάλες προοπτικές και θα συνεχίσει να βελτιώνεται διαρκώς. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

695