Επίσκεψη Προδρόμου στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λινόπετρας και στο Γυμνάσιο Νεάπολης


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λινόπετρας, καθώς και το Γυμνάσιο Νεάπολης στη Λεμεσό. Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρών στην επίσκεψη στο Δημοτικό ήταν και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης   κ. Σωτήρης Χριστοφή.

Κατά την επίσκεψή του τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Δημοτικό o κ. Προδρόμου εξέτασε ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των σχολείων με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο, όπως και η κοινωνία, εκτιμούν την αφοσίωση, την ευσυνειδησία, το φιλότιμο και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα.

Στο Νηπιαγωγείο, όπου η διδασκαλία διεξάγεται με φυσική παρουσία των παιδιών, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διδασκαλία θα συνεχιστεί ομαλά με την πιστή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αριθμό εκπαιδευτικών που παρευρίσκονταν και άκουσε τις εισηγήσεις και τις παρατηρήσεις τους.

Στο Δημοτικό Σχολείο παρουσιάστηκε από τη Διεύθυνση του Σχολείου το Σχέδιο Δράσης που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται  και αναλύθηκαν οι πρακτικές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου. Έγινε αναφορά για το πνεύμα συλλογικής προσπάθειας που επικρατεί και για τη στήριξη και την ενημέρωση  των οικογενειών των παιδιών, ιδιαίτερα δε των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως μέσα στις δεδομένες συνθήκες το σχολείο ήταν καλά εξοπλισμένο και πιο έτοιμο σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο.

Στο Γυμνάσιο Νεάπολης συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα που προκύπτουν για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς, τον προγραμματισμό της διδασκαλίας μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων και τη βελτίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Έγινε, επίσης, ενημέρωση για τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στο Γυμνάσιο, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού ανήκει στην ομάδα των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία. Ο Υπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που το Υπουργείο δίνει στο θέμα αυτό και ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο για το θέμα της πολιτικής που αφορά στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Το πρόγραμμα υποδοχής και ένταξης των παιδιών αυτών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης γενικότερα.

Ο Υπουργός υπογράμμισε εκ νέου πως επισκεπτόμενος τα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα, η οποία δείχνει ότι, πρώτον, το σχολείο, ανταποκρίνεται στην αποστολή του και, δεύτερον, η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης είναι μια πραγματικότητα με την οποία πλέον θα ζούμε και γίνεται πλέον συνείδηση. Παράλληλα ανέφερε ότι στις συνομιλίες με τους ομολόγους του, μέσω των  Συμβουλίων της ΕΕ, φαίνεται να αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ καλή θέση όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1352