Εισήγηση Προδρόμου για εισδοχή στα δημ. πανεπιστήμια.με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των τετραμήνων


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τις Γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης και ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε με τις τρείς οργανώσεις το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων με τη φοίτηση μαθητών/τριών με φυσική παρουσία, η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων αντίγονου καθώς και ο σχεδιασμός του υπόλοιπου της σχολικής χρονιάς.

Έγινε επίσης μια πρώτη παρουσίαση των κατευθύνσεων αναφορικά με την εφαρμογή Σχεδίου Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, ακολούθησε διάλογος εκ πρώτης όψεως και αναμένονται οι εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων πάνω στις κατευθύνσεις που παρουσιάστηκαν.

Τέλος, ο Υπουργός συζήτησε με τη Γραμματεία  της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ την εφαρμογή του Σχεδίου Αξιολόγησης των Μαθητών και Μαθητριών με τις γραπτές εξετάσεις τετραμήνων και στη Γ’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών κατά το επόμενο σχολικό έτος και εισήγαγε τον προβληματισμό για να χρησιμοποιούνται τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών για εισδοχή στα δημόσια Πανεπιστήμια. Ακούστηκαν απόψεις και εισηγήσεις και αποφασίστηκε όπως ο διάλογος συνεχιστεί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1210