Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός»


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, σήμερα, στις 6 Μαρτίου, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο, ΠΑ.ΒΙ.Σ.), διοργάνωσε  διαδικτυακή Ημερίδα την οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Τους συμμετέχοντες/ουσες καλωσόρισε η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και την ημερίδα χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Ο κ. Υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, μέσω ολιστικού σχεδίου δράσης, το οποίο προωθεί το ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με άλλους φορείς. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολείο μπορεί να ενδυναμώσει τόσο το μαθησιακό όσο κυρίως το ψυχοκοινωνικό προφίλ των μαθητών/τριών.

Η Δρ Χατζηκακού, Πρώτη Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, παρουσίασε συνοπτικά την πολιτική του ΥΠΠΑΝ για τον σχολικό εκφοβισμό.

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν ο Δρ Κωνσταντίνος Μ. Κόκκινoς,  Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας - Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Δρ Θεόδωρος Γιοβαζολιάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας - Τμήμα Ψυχολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Οι εισηγητές ανέλυσαν και επεξήγησαν τον ορισμό της δυσάρεστης αυτής κοινωνικής συμπεριφοράς διερευνώντας ποιες πράξεις ή συμπεριφορές συνιστούν εκφοβισμό και ποιες όχι, τον ρόλο των παρισταμένων σε περιστατικά εκφοβισμού καθώς και πρακτικές παρέμβασης από τους εκπαιδευτικούς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1552