Αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού


Προδρόμου: Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει κρίσιμη

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τη υγειονομική κατάσταση της χώρας και μετέφερε και τις εισηγήσεις της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των Επιδημιολόγων.

Οι διαπιστώσεις των ειδικών είναι ότι η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ότι συντρέχει λόγος να δείξουμε προσοχή, ανάμεσα σε άλλα, και στα σχολεία και ότι θα πρέπει – κάτι με το οποίο συμφωνούμε- ταυτόχρονα να λάβουμε υπόψη και τον συναισθηματικό, ψυχολογικό παράγοντα στον μαθητικό πληθυσμό.

Στη βάση αυτών των δεδομένων, αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ταυτόχρονα με τη λήξη ισχύος των αποφάσεων που είχαμε λάβει στη βάση εισηγήσεων και πάλι της ομάδας των επιδημιολόγων.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι με τη λήξη αυτής της περιόδου θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με φοίτηση με φυσική παρουσία και τα σχολεία, τα οποία σήμερα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1252