Κλαίρη Αγγελίδου: Η μοναδική γυναίκα υπουργός Παιδείας από τους 24


Η Κλαίρη Αγγελίδου πέρασε σήμερα στην αιωνιότητα αφήνοντας πίσω της μια πλούσια προσφορά στην Παιδεία του τόπου.

Είχα την τύχη στην τετραετή της θητεία στο υπουργικό αξίωμα να συνεργαστώ μαζί της ως δημοσιογράφος. Προσιτή και ανθρώπινη είχε πάντοτε τις ανησυχίες της για την πορεία της ελληνικής παιδείας στην Κύπρο και την θέση της να εμπλουτίσει τα σχολικά προγράμματα με περισσότερες ώρες φιλολογικών μαθημάτων και της ελληνικής γλώσσας.

Η Κλαίρη Αγγελίδου μας αποχαιρέτησε έχοντας την τιμή και το προνόμιο να είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους 24 που υπηρέτησαν μέχρι στιγμής και χωρίς με αυτό να τίθεται θέμα διαχωρισμού φύλων. Είναι απλώς ιστορία. Αυτό που κάνει όμως  πιο σημαντική την παρουσία της είναι το γεγονός ότι άντεξε στην «ηλεκτρική καρέκλα» αυτού του υπουργείου, που θεωρείται ως το πιο ακανθώδες από όλα, για 4 χρόνια. Αντικαταστάθηκε το 1997 ενόψει των προεδρικών εκλογών του 1998.

Μεταξύ των σημαντικών της αποφάσεων η υπογραφή της συμφωνίας με τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Γεράσιμο Αρσένη για την αύξηση των θέσεων των Κυπρίων φοιτητών στα  πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας. (Φωτογραφία προσωπικού αρχείου από την υπογραφή του Δόγματος Κύπρου-Ελλάδας στην Παιδεία).

Η Κλαίρη Αγγελίδου ήταν η πρώτη που έθεσε θέμα ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού και προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκε για αρκετά χρόνια μετά από την αποχώρηση της  από τον υπουργικό αξίωμα. Φεύγοντας πρόλαβε να δει το όνειρο της να εγκρίνεται από το Υπουργικό χωρίς όμως να λειτουργεί γίνεται πράξη.

Θα μπορούσε να λεχθούν πολλά. Περιοριζόμαστε στα λίγα και λιτά.  

Παραθέτουμε το τελευταίο της άρθρο στο Paideia Νews, τον Φεβρουάριο του 2013 με τίτλο  Παιδεία

Καλό ταξίδι Κλαίρη Αγγελίδου

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1358