Εγκαινιάστηκε η σειρά διαδικτυακών μαθημάτων του ΥΠΠ σε μη σχολικό χρόνο


Πρώτη θεματική: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Εγκαινιάστηκε χθες Σάββατο 3 Απριλίου 2021 η σειρά διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), σε μη σχολικό χρόνο, με έμφαση σε οριζόντιες σύγχρονες θεματικές. Τα διαδικτυακά μαθήματα αποτελούν πολύ καλή ευκαιρία για μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων, για την ενημέρωσή τους και την καλλιέργεια οριζόντιων δεξιοτήτων.

Το πρώτο διαδικτυακό μάθημα, με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΥΠΠΑΝ για την προώθηση της χρήσης του Διαδικτύου με ασφάλεια και υπευθυνότητα και την ενδυνάμωση δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων μαθητών/μαθητριών.

Είναι γεγονός ότι το Διαδίκτυο αποτελεί πολύτιμη πηγή γνώσης, πληροφόρησης, επικοινωνίας και την ψυχαγωγίας, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ζωής και των μαθητών/μαθητριών. Ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η αξιοποίηση του Διαδικτύου, εν τη απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης και πληροφόρησης, μπορεί να επιφέρει σημαντικές προκλήσεις, ειδικότερα στα παιδιά και τους/τις εφήβους.

Στο πλαίσιο του πρώτου αυτού μαθήματος, το οποίο προσφέρθηκε από την Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Παναγιώτα Χατζηττοφή,  οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις δυνατότητες αλλά και για τους κινδύνους του Διαδικτύου, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός, η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, η Πολύωρη Ενασχόληση και η Διαδικτυακή Αποπλάνηση. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, παρουσιάστηκαν στους/στις μαθητές/μαθήτριες αποτελεσματικές πρακτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των σχετικών κινδύνων. 

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου χαιρέτισε την διαδικτυακή συνάντηση και τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και της διδασκαλίας σε σύγχρονα θέματα που προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του μη σχολικού χρόνου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










927