Εξοπλίζονται όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τον εξοπλισμό των σχολείων με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παραδόθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα καινούργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Στο σχολείο βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Υλοποιώντας τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας έχουμε παραλάβει και διανέμονται αυτές τις μέρες στα σχολεία 3.555 συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών με τις οποίες θα εξοπλιστούν όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης».

Σημείωσε ότι: «Με την εμπειρία της ταχείας ανάπτυξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και του σχεδιασμού για τη μόνιμη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, προωθείται ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο σχέδιο για 6.600 ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίας. Επομένως, θα προστεθεί και άλλος εξοπλισμός στα σχολεία».

«Η Κυβέρνηση», πρόσθεσε, «έχει εγκρίνει και υλοποιεί δαπάνη 2,2 εκατ. για τους 3.555 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έρχονται τώρα στα σχολεία και άλλα 11,4 εκατ. που εγκρίθηκαν από τον Αύγουστο 2020 για το μεγάλο σχέδιο της δημιουργίας ψηφιακών αιθουσών διδασκαλίας, που υλοποιούμε μαζί με το  Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής».

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επισήμανε ο Υπουργός Παιδείας, «θα πάνε σε όλα τα σχολεία». «Είναι πλέον απαραίτητο», πρόσθεσε «να εξοπλίσουμε πλήρως τα σχολεία, να καλύψουμε δημοτικά σχολεία που μπορεί να μην είχαν μέχρι τώρα ικανοποιητικό αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και να αντικατασταθούν, εκεί όπου χρειάζεται, συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Παράλληλα, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, «θα “τρέξει” και το σχέδιο που έχει εγκριθεί πριν από λίγο καιρό από το ΥΠΠΑΝ για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τους φορητούς υπολογιστές για σκοπούς διδασκαλίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1333