Ο Προδρόμου σε Δημοτικά Σχολεία στην Αγλαντζιά και στην Λευκωσία


O Yπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα Δημοτικά Σχολεία στην Αγλαντζιά (τα Α΄-Β΄, Γ΄, Δ΄) και στην Λευκωσία (το Α΄-Β΄ Καϊμακλίου).  Kατά τις επισκέψεις παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Μαραγκός καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και τοπικοί παράγοντες.

Ο Υπουργός σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε πως η Κυβέρνηση μεριμνά και φροντίζει και για την κτηριολογική αναβάθμιση των σχολείων της Κύπρου. Το Υπουργείο Παιδείας αξιοποιώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα έχει κτιριολογικό σχεδιασμό , ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα μέγεθος που ξεπερνά τα 100 εκατ.

 Σημείωσε πως σε σχολεία της Αγλαντζιάς όπως στο Α΄-Β΄ και Δ΄ Δημοτικό έγιναν έργα συνολικού κόστους 4 εκατ. και στο Γυμνάσιο της περιοχής έργα με κόστος 500.000 ευρώ. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, έχουν ολοκληρωθεί αυτή την περίοδο και άλλα έργα παγκυπρίως, όπως  το νέο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, ένα έργο πέραν των 3 εκατ. που παραδόθηκε και άλλα που ξεκινούν όπως το γήπεδο αθλοπαιδιών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παλουριώτισσας που θα στοιχίσει 750.000 και για το οποίο μπήκε ο θεμέλιος λίθος την περασμένη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό για τη μόνιμη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, με την εισαγωγή ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου για τη δημιουργία 6.600 ψηφιακών αιθουσών διδασκαλίας ύψους 11,4 εκατ. αξιοποιώντας το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Υπενθύμισε πως η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει και υλοποιεί δαπάνη 2,2 εκατ. για 3.555 χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τα σχολεία μας. Σημείωσε πως για τη Δημοτική

Εκπαίδευση αναλογούν 1320 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι προωθούνται αυτή την περίοδο στα σχολεία. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως στα δημοτικά της περιοχής Αγλαντζιάς παραδόθηκαν 24 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στο Α΄-Β΄ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου το οποίο επίσης επισκέφθηκε σήμερα και όπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε επίσκεψή του φάνηκαν οι ελλείψεις παραδίδονται 11 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως: ΄΄Σχεδιάζουμε την Κύπρο του αύριο. Γυρίζουμε σελίδα. Εξοπλίζοντας τα σχολεία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές είμαστε πια στην ψηφιακή εποχή σου σχολείου΄΄.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στους σχεδιασμούς για την ερχόμενη σχολική χρονιά και πως μέσω διαγνωστικών εργαλείων / τεστ έγκαιρα θα γίνεται καταγραφή μαθησιακών και άλλων αναγκών που μπορεί να παρουσιάσουν παιδιά και αυτό να εκτιμάται έγκαιρα, από την Προδημοτική και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ούτως ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1148