Βράβευση Διαγωνισμού Δημιουργικής έκφρασης- Στιγμές ανθρωπιάς στο σκοτάδι του Ολοκαυτώματος


Την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης, με θέμα: «Στιγμές ανθρωπιάς στο σκοτάδι του Ολοκαυτώματος», στην παρουσία του έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου και της Α.Ε. του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Shmuel (Sammy) Revel. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν λειτουργοί του Υπουργείου, εκπαιδευτικοί, γονείς των βραβευθέντων μαθητών. Ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, δρ Κυπριανός Λούης εκπροσωπήθηκε από την Πρώτη Λειτουργό Εκπαίδευσης , κ. Ζωή Πολυδώρου.

Ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και επαναπροκηρύχθηκε τον Νοέμβριο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19. Θεματικό πεδίο του Διαγωνισμού αποτελούσαν οι ηρωικές δράσεις επώνυμων και ανώνυμων ανθρώπων, που κόντρα στη ροή των τραγικών γεγονότων του Ολοκαυτώματος, απέδειξαν πως η ανθρωπιά επιβιώνει ακόμα και κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες. Οι μαθητές και μαθήτριές μας, μέσα από τα έργα τους, κλήθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα, καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή.  Μέσα από  τη γραπτή λογοτεχνική μορφή (π.χ. ποίημα, διήγημα, ημερολόγιο), την παραστατική μορφή (π.χ. βίντεο, εικαστικό έργο, θεατρική σκηνή) ή και συνδυασμό  των πιο πάνω, μπόρεσαν να εκφραστούν δημιουργικά για την τραγική αυτή πτυχή του Ολοκαυτώματος.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν, η ΕΜΕ Φιλολογικών, δρ Αντωνία Λοΐζου, οι Σύμβουλοι Φιλολογικών μαθημάτων, δρ Πολύβιος Κωνής, δρ Ανδρέας Γιωργαλλίδης, δρ Κωνσταντίνος Γεωργίου, και η κ. Μαρία Χατζηγεωργίου, υπεύθυνη δημόσιας διπλωματίας της Πρεσβείας του Ισραήλ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










794