Τηλεδιάσκεψη Προδρόμου με συμβουλευτική ομάδα για αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας


 Ηλεκτρονικών εφαρμογών και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου με μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας για θέματα αξιοποίησης της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην εκπαίδευση, ηλεκτρονικών εφαρμογών και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι δρες  Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Ελένη Κύζα, Χαράλαμπος Βρασίδας, Άντρη Αβρααμίδου, Κατερίνα Μαύρου, Νίκλεια Ετεοκλέους, Ειρήνη Πολυκάρπου και Χριστίνα Σιαηλά και από πλευράς Υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης δρ Κυπριανός Λούης και η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δρ Αθηνά Μιχαηλίδου.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Υπουργός ανέφερε ότι χρειάζεται όχι μόνο να αναπτύξουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών μας, αλλά και να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία για να ενισχύσουμε την παιδαγωγική διαδικασία.

Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, προγραμματίζονται επιμορφωτικές δράσεις των εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ενώ θα πρέπει να εξετάσουμε και την αναπροσαρμογή των Αναλυτικών Προγραμμάτων με τρόπο ώστε να αξιοποιούνται τα ψηφιακά μέσα και στη συμβατική διδασκαλία.

Στη συνέχεια, ο κ. Προδρόμου συζήτησε με τη συμβουλευτική ομάδα και άκουσε τις εισηγήσεις των μελών της όσον αφορά στην αναπροσαρμογή των Αναλυτικών Προγραμμάτων και στο πώς μπορούν να ενταχθούν οι ψηφιακές δεξιότητες στη διδασκαλία, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν και οι Διευθύνσεις του ΥΠΠΑΝ, καθώς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για περαιτέρω συζήτηση του θέματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










970