Προδρόμου: Ήδη έχουν αποκατασταθεί, διορθωθεί εννιά άλλα βιβλία του Γυμνασίου


«Όλη αυτή η συζήτηση που έγινε, προφανώς γίνεται περισσότερο για πολιτικούς λόγους και γύρω από απόψεις που υπάρχουν για την διαχείριση του κυπριακού ζητήματος»

Θα συνεχιστεί η διδασκαλία της Αγγλικής στη Β΄ Λυκείου, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου. Σε δηλώσεις του στο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως είπε επίσης ότι «δεν δικαιολογείται όλη αυτή η συζήτηση που έγινε» και αναφερθηκε σε «πολιτικούς λόγους».

Σε ερώτηση τι θα γίνει τώρα που αποσύρθηκε το βιβλίο διδασκαλίας της Αγγλικής που χρησιμοποιείται στη B’ Λυκείου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το βιβλίο είναι ένα από τα τρία βιβλία που χρησιμοποιούνται.

«Θα συνεχιστεί η διδασκαλία, θα φροντίσουμε με τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, ούτως ώστε να εξελιχθεί ομαλά η διδασκαλία. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Και βέβαια σε κάποια στιγμή θα υπάρξει βιβλίο κανονικά στα μαθήματα. Ήδη στο Υπουργείο διερευνούμε το συμβάν, γνωρίζω όμως και πρέπει να πω ότι δεν ήταν το μοναδικό βιβλίο που παρουσίαζε πρόβλημα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ήδη έχουν αποκατασταθεί, έχουν διορθωθεί εννιά άλλα βιβλία του Γυμνασίου.

«Άρα, λοιπόν, γενικά υπήρχε ένα ζήτημα. Φαίνεται ότι αυτά τα βιβλία από όχι καλή συνεννόηση μάλλον προορίζονταν για άλλη χώρα και όχι για την Κύπρο. Εν πάση περιπτώσει, είναι κάτι το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε αμέσως και θα επαναλάβω ότι από την δεύτερη στιγμή, με καθυστέρηση μερικών ωρών, είχε δοθεί λύση σε αυτό το θέμα και δεν δικαιολογείται όλη αυτή η συζήτηση που έγινε, που θα το επαναλάβω, προφανώς γίνεται περισσότερο για πολιτικούς λόγους και γύρω από απόψεις που υπάρχουν για την διαχείριση του κυπριακού ζητήματος», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1140