Προδρομου: Έτσι θα τεθεί σε εφαρμογή η πολιτική για δυο ξένες γλώσσες στο Δημόσιο σχολείο


Σε επίσκεψή του σήμερα στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κα Salina Grenet-Catalano, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αρχίζουμε την εφαρμογή πολιτικής για δυο ξένες γλώσσες στο δημόσιο σχολείο, όπως είναι και οι συστάσεις της Ε.Ε.

Για τον σκοπό αυτό η διδασκαλία της Γαλλικής επεκτείνεται και γενικεύεται. Θα διδάσκεται στο εξής και στις τρεις τάξεις Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Η εφαρμογή γίνεται σταδιακά. Αυτή τη σχολική χρονιά εφαρμόζεται πρόγραμμα διδασκαλίας της Γαλλικής στη Β’ τάξη/έτος σε πέντε Λύκεια και τέσσερις Τεχνικές Σχολές.

Το Παγκύπριο Γυμνάσιο είναι το ένα από αυτά τα σχολεία και γι’ αυτό είμαστε εδώ με τη φίλη πρέσβειρα κα Grenet-Catalano. Ενώ με την ευκαιρία υπογράψαμε και Μνημόνιο Συναντίληψης για την πιστοποίηση της γνώσης της Γαλλικής μέσα από το σχολείο.   

Από την επόμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα διδασκαλίας της Γαλλικής θα εφαρμοσθεί σε όλα τα σχολεία και θα επεκταθεί και στη Γ’ τάξη/έτος. Με αυτό τον τρόπο η γαλλική γλώσσα θα διδάσκεται σε ολόκληρη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, γίνονται και όλες οι σχετικές προεργασίες, συμπεριλαμβανόμενης της σχετικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών».   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1345