Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ιωάννη Παπαμελετίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός αφού καλωσόρισε τον Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο και στο Υπουργείο τόνισε την ιδιαίτερα στενή σχέση ανάμεσα στην Πρεσβεία της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι έχουμε την ίδια εκπαίδευση με την Ελλάδα και γι’ αυτό είμαστε σε συνεχή στενή συνεργασία με τα αντίστοιχα Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι και στον τομέα του Πολιτισμού εργαζόμαστε συνεχώς σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και για την ενθάρρυνση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στενή συνεργασία υπάρχει και στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό Κυπρίων φοιτητών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ελλαδιτών φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε εξάλλου και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στη συνεργασία του με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας κα Νίκη Κεραμέως και με τους Υφυπουργούς κα Ζέττα Μακρή και κ. Άγγελο Συρίγο.

Ο κ. Προδρόμου ευχήθηκε, τέλος, στον κ. Παπαμελετίου καλή και ευχάριστη διαμονή στην Κύπρο και κάθε επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων του, ενώ επιφυλάχθηκε και για τις συχνές συναντήσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα στο ΥΠΠΑΝ και την Ελληνική Πρεσβεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1160