Τελετή βράβευσης του διαγωνισμού συγγραφής άρθρου: Η Εκπαίδευση και ο Αθλητισμός των νέων


Τρόποι αντιμετώπισης των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι σήμερα, 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των μαθητριών της Α΄ και Β΄ Λυκείου, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό συγγραφής άρθρου με γενικό θέμα: «Η Εκπαίδευση και ο Αθλητισμός των νέων, τρόποι αντιμετώπισης των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων», στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ). Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου καθώς, επίσης, και η Πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος Δρ Ζωή Νικολάου χαιρέτισαν την εκδήλωση. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Βουλευτές, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Πρώτοι Λειτουργοί Εκπαίδευσης και άλλοι επίσημοι.

Στην εν λόγω εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθήτριες:

-  1ο βραβείο: Δέσποινα Οδυσσέως του Λανιτείου Λυκείου

-   2ο βραβείο: Αντωνία Σωτηρίου του Λυκείου Παραλιμνίου

-  3ο βραβείο: Σοφία Λαμπροπούλου της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού

-  Έπαινος: Αλεξάνδρα Παναγιώτου του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Δόθηκαν βραβεία αξίας 400 ευρώ, 300 ευρώ, 200 ευρώ και 100 ευρώ στις μαθήτριες που διακρίθηκαν, μαζί με τιμητικά διπλώματα.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο χαιρετισμό του τόνισε ότι οι νέοι μας ίσως να βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες από την όξυνση κάποιων κοινωνικών φαινομένων. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η εκπαίδευση έχει μία αποστολή να επιτελέσει: όχι μόνο τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και τη γαλούχηση των παιδιών μας με αρχές, αξίες και δεξιότητες. Πρόσθεσε ότι οι αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και του «νους υγιής εν σώματι υγιεί» θεμελιώνονται μέσα από τον Αθλητισμό και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το «δράξασθαι παιδείας» και το «ευ αγωνίζεσθαι» θα πρέπει να παραμένουν «ζωντανά» στο πέρασμα των χρόνων.

Εξέφρασε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Όνειρο Ζωής», για την προσφορά του στους νέους του τόπου μας, με την προκήρυξη και αθλοθέτηση του Μαθητικού Διαγωνισμού.

Ακολούθως, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Όνειρο Ζωής», Δρ Ζωή Νικολάου στο χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με το ΥΠΠΑΝ για την υλοποίηση του εν λόγω διαγωνισμού και ευχήθηκε να υπάρξει και συνέχεια. Η τελετή διανθίστηκε με προβολή παρουσίασης, ανάγνωσης ποιημάτων, καθώς και ζωντανής μουσικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1047