Προδρόμου προς ΟΕΛΜΕΚ για θέσεις προαγωγής: Δεν τίθεται θέμα διαβουλεύσεων


Ακατανόητες και οπωσδήποτε ανεδαφικές οι αναφορές της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ σε «σκιές» και «έλλειψη διαφάνειας». 

Ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου απέστειλε στην ΟΕΛΜΕΚ την ακόλουθη επιστολή σε απάντηση της ανακοίνωσης της Οργάνωσης που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή για τη διάθεση των θέσεων προαγωγής:

«Πρόεδρο και Μέλη Γραμματείας ΟΕΛΜΕΚ

Αναφέρομαι στην ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ ημερομηνίας 5 Νοεμβρίου, 2021 σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις προαγωγής στις διάφορες ειδικότητες της Μέσης Εκπαίδευσης. Η διάθεση των θέσεων προαγωγής στην οποία αναφέρεστε είναι λειτουργική διαδικασία που σχεδιάζεται από το Υπουργείο στη βάση των υπηρεσιακών δεδομένων και αναγκών.  Ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα διαβουλεύσεων.

Oι υπηρεσίες του Υπουργείου κατανέμουν τις θέσεις προαγωγής που προκύπτουν λαμβάνοντας κυρίως υπόψη την αριθμητική βαρύτητα της κάθε ειδικότητας στο σύνολο, η οποία τελικά αντανακλά τις ανάγκες διδασκαλίας.  Κατ΄αυτό τον τρόπο τηρείται η αρχή της αναλογικότητας.

Επομένως, είναι ακατανόητες και οπωσδήποτε ανεδαφικές οι αναφορές της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ σε «σκιές» και «έλλειψη διαφάνειας».  Εάν η ΟΕΛΜΕΚ είναι σε θέση να τεκμηριώσει ότι σε κάποια ειδικότητα θα έπρεπε να παραχωρηθούν λιγότερες και σε κάποια άλλη περισσότερες θέσεις προαγωγής, θα πρέπει να το διευκρινίσει.

Η κατανομή που αποφασίστηκε στη βάση καθαρά τεχνοκρατικών κριτηρίων αποκλείει οποιαδήποτε σκοπιμότητα και ανταποκρίνεται σε λειτουργικές ανάγκες».

Με εκτίμηση,
Πρόδρομος Γ. Προδρόμου
Υπουργός»

 

 

 

 

 





Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.




Newsletter










1082