Συνάντηση Προδρόμου με τη Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα Πολιτικής για τον Πολιτισμό


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου με τη Συμβουλευτική Επιτροπή γιαθέματα Πολιτικής για τον Πολιτισμό. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, από πλευράς Υπουργείου ο Αν. Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Κυπριανός Λούης.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ενημέρωση για την πορεία εξέτασης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού. Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη δημιουργία του Υφυπουργείου ως πολιτειακού φορέα για τη διαχείριση θεμάτων πολιτισμού και την προσδοκία να ολοκληρωθεί η εξέταση του νομοσχεδίου το συντομότερο δυνατόν.

Έγινε, επίσης, ενημέρωση από τον Υπουργό για την πρόοδο των εργασιών για τη νομοθετική πρόταση για κατοχύρωση της επαγγελματικής ιδιότητας του καλλιτέχνη και των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με εισηγήσεις και απόψεις για το θέμα.

Τέλος, αναφορά έγινε στην πρόθεση του Υπουργού να ετοιμαστεί νομοθετική πρόταση για την ενθάρρυνση χορηγιών για την πολιτιστική δημιουργία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










728