Συνάντηση του Προδρόμου με ΠΑΣΙΣΤΕ, ΣΑΙΣΤΕΚ και άλλων Σχολών Τριτοβάθμιας


Ενημέρωσε για ενδεχόμενη απόφαση του Υπουργικού για την εγγραφή φοιτητών/τριών από τρίτες χώρες σε Σχολές Τριτοβάθμιας

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ), του Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΑΙΣΤΕΚ), καθώς και με αριθμό εκπροσώπων άλλων Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος και η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους/ες για ενδεχόμενη Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την εγγραφή φοιτητών/τριών από τρίτες χώρες σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άκουσε τις απόψεις τους επί του θέματος.

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε, επίσης, τους εκπροσώπους των Συνδέσμων και των Σχολών για τις γενικές γραμμές και τους άξονες του νομοσχεδίου που προετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για τις Σχολές Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Υπουργός σημείωσε ότι το προσχέδιο του νομοσχεδίου θα κοινοποιηθεί για διαβούλευση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1596