Πρόταση στο Υπουργικό για καλύτερη προώθηση της Κύπρου ως κέντρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Σε συνέχεια προηγούμενων συσκέψεων και συνεννοήσεων, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη, στο Υπουργείο, με εκπροσώπους των ιδιωτικών πανεπιστημίων για συζήτηση τρόπων καλύτερης προώθησης της Κύπρου ως κέντρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι, στη βάση σχετικής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για στήριξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, θα πρέπει να αναδείξουμε την Κύπρο ως χώρα στην οποία παρέχεται ποιοτική πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι θα πρέπει να προβούμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές και φοιτήτριες να έχουν άμεση ενημέρωση, όπως και πρόσβαση, σε έγκυρες πληροφορίες αναφορικά με τα Πανεπιστήμια και τα προγράμματα σπουδών τους.

Για τον σκοπό αυτό έγινε συνεννόηση ώστε να συσταθεί ένα συμβουλευτικό Σώμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πανεπιστημίων, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό για την ενημέρωση και την προβολή. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα καταθέσει σχετική Πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων Λευκωσίας, Ευρωπαϊκού, Frederick, Νεάπολις, UCLAN και Philips, όπως και η Πρόεδρος του  Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), ο Διευθυντής και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) και εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών. Από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής και η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1423