Προδρόμου για τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας: Χρειάζεται προσοχή και σύνεση στα σχολεία


Mε γραπτή δήλωσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα σχολεία μας, ο  Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει:

«Σχετικά με τον απόηχο αυτού του φρικτού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας και κάποια πράγματα που έχουν ακουστεί σχετικά με παιδιά σε σχολεία μας, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Έχουμε σε σχολεία μας παιδιά με καταγωγή ή κάποια στενή σχέση με την Ουκρανία ή και τη Ρωσία. Χρειάζεται προσοχή και σύνεση. Το σχολείο στην Κύπρο διδάσκει την ειρήνη. Τα παιδιά -όλα τα παιδιά- μαθαίνουν τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης και μαζί το σεβασμό των άλλων, όλων των λαών, αλλά και την αξία της ειρήνης.

Οι διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί μας ξέρουν πώς θα χειριστούν με κατανόηση και διακριτικότητα αυτά τα θέματα και δεν νοείται να μεταφερθεί η ένταση αυτού του φρικτού πολέμου μέσα στο σχολείο. Χρειάζεται προσοχή και πάνω απ’ όλα σεβασμός στην εθνική καταγωγή ή και άλλη σχέση και ευαισθησία όλων.

Σίγουρα πρέπει να σεβαστούμε την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση παιδιών που έχουν σχέση με την Ουκρανία, εξάλλου ζουν τη στάση αλληλεγγύης του κυπριακού λαού προς τη χώρα τους. Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θυματοποιηθούν και παιδιά που έχουν καταγωγή ή στενή σχέση με τη Ρωσία.

Τα παιδιά και το σχολείο είναι εξ ορισμού έξω από κάθε πόλεμο.

Δίνονται και σχετικές οδηγίες από τις διευθύνσεις του Υπουργείου προς τα σχολεία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1234