Ο Προδρόμου ενημέρωσε εκπροσώπους των συνδέσμων ΠΑΣΙΣΤΕ, ΣΑΙΣΤΕΚ και άλλων Σχολών Τριτοβάθμιας


Για το νομοσχέδιο που αφορά στις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ), του Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΑΙΣΤΕΚ), καθώς και με αριθμό εκπροσώπων άλλων Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος και η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους/ες για το προσχέδιο νομοσχεδίου που έχει ετοιμαστεί, και αφορά στην ίδρυση, λειτουργία και στον έλεγχο των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιων και ιδιωτικών. Παράλληλα, τόνισε ότι βασικός στόχος του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η επικαιροποίηση  και ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης νομοθεσίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για δημιουργία ενός περιφερειακού κέντρου ποιοτικής  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε συγκεκριμένες πρόνοιες του νομοσχεδίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1003