Διεξαγωγή του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου-Μαθητικής Ολυμπιάδας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού


Με θέμα «Η Αξία της Άσκησης -Πορεία προς την δια βίου Άσκηση»

Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) το 1ο Μαθητικό Συνέδριο-Μαθητική Ολυμπιάδα  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο (1 και 2 Ιουνίου) στον Ξενοδοχείο «Ρόδον» στον Αγρό με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Γυμναστών Κύπρου ΟΕΛΜΕΚ. Θέμα της διοργάνωσης πουτελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου  είναι: «Η Αξία της Άσκησης -Πορεία προς την δια βίου Άσκηση»

Ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι είναι με χαρά που ανακοινώνει την διοργάνωση ενός πραγματικά πρωτοπόρου Συνεδρίου για τη Φυσική Αγωγή. «Πρωτοπόρο διότι είναι ένα μαθητικό Συνέδριο που για πρώτη φορά οργανώνεται όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Και αυτό πραγματοποιείται στην Κύπρο», υπογράμμισε. Συνεχάρη τον Σύνδεσμο Γυμναστών Κύπρου ΟΕΛΜΕΚ για την πρωτοβουλία του και τόνισε πως το ΥΠΠΑΝ στηρίζει με χαρά τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τόνισε  τη σπουδαιότητα του Συνεδρίου  αφού το θέμα του αφορά την αξία και τις ωφέλειες   της   άσκησης στο σώμα, στον νου και στο πνεύμα, στην υγεία, την ποιότητα ζωής, στην κοινωνικοποίηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Γιώργος Χρυσοστόμου ανέφερε ότι επικροτεί και προωθεί τέτοιες δραστηριότητες. Σημείωσε πως: «Είμαστε ένθερμοι υποστηριχτές αυτού του Συνεδρίου, γιατί  μελετώντας τους σκοπούς και τους στόχους του, βρίσκουμε πολλά κοινά με τη βάση της Φιλοσοφίας του Ολυμπισμού που είναι φιλοσοφία Αγωγής και Παιδείας. Ως Ολυμπιακή Επιτροπή εμείς επικροτούμε, προωθούμε και στηρίζουμε δράσεις  που είναι πρωτοπόρες σε θέματα Ολυμπισμού και  Άθλησης αλλά και δράσεις που έχουν σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του γενικού πληθυσμού. Μια τέτοια δράση είναι και το Μαθητικό Συνέδριο για το οποίο σήμερα βρισκόμαστε εδώ».

Συνεχάρη τέλος τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μέντορές τους, το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ιδιαίτερα τον Υπουργό Παιδείας καθώς και τον Σύνδεσμο Γυμναστών Κύπρου ΟΕΛΜΕΚ για τη διοργάνωση αυτού του πρωτοπόρου Συνεδρίου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου κ. Σπύρος Σπύρου ανέλυσε την φιλοσοφία,  τους σκοπούς και την μεγάλη εμβέλεια των στόχων του Συνεδρίου όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο  και ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Πρόδρομο Προδρόμου για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του. Ευχαρίστησε επίσης τόσο τον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, Πρόεδρο του ΚΟΑ όσο και τον κ. Γιώργο  Χρυσοστόμου,  Πρόεδρο της ΚΟΕ για την στήριξή τους αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, μαθητές και μαθήτριες αλλά και τους εμπνευστές του όλου εγχειρήματος .

Το Συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά στην Κύπρο και στο εξωτερικό, και μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει. Το link θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου: www.sgkyprou.com




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1213