Ο Προδρόμου συνάντησε και συνεχάρη αθλητές που συμμετείχαν στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες


Ο Yπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου υποδέχτηκε σήμερα και είχε συνάντηση στο Υπουργείο με αντιπροσωπεία των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμινχαμ. Τους αθλητές και αθλήτριες συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (KOE) κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, ο αρχηγός της αποστολής στους αγώνες και άλλα στελέχη της ΚOE., που κατέθεσαν και Αγωνιστικό Απολογισμό. 

Ο Υπουργός συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες σημειώνοντας ότι η αποστολή της χώρας μας στους πρόσφατους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στέφθηκε με επιτυχία. Συμπλήρωσε ότι μας έκαναν περήφανους, τόσο για τις διακρίσεις, τις επιδόσεις και τα μετάλλια που κέρδισαν αρκετοί ανάμεσά τους, όσο και γενικότερα για τη συμμετοχή και τη σημαντική παρουσία της κυπριακής ομάδας στους αγώνες.

Απευθυνόμενος στις αθλήτριες και τους αθλητές, ανέφερε ότι εκτός από τη χαρά που δίνουν στον κόσμο της Κύπρου με τις διακρίσεις και τις επιδόσεις τους, συμβάλλουν ευρύτερα στην ανάπτυξη του αθλητισμού και αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους τους νέους μας, δίνοντας έναυσμα για την ενασχόληση με τον αθλητισμό και κίνητρα για την προσπάθεια και την αριστεία. Σημειώνοντας την ιδιότητά του ως Υπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι η πολιτεία αναγνωρίζει τις συνεχείς προσπάθειες προετοιμασίας και προπόνησης που καταβάλλουν και τις στερήσεις ακόμα στις οποίες κάποτε υποβάλλονται έχοντας υψηλούς στόχους και για το λόγο αυτό η πολιτεία θα συνεχίσει να τους συμπαραστέκεται και θα τους στηρίξει όπως μπορεί. Ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση τις προσπάθειές τους και διαβεβαίωσε ότι θα βρουν στήριξη και για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες και την επόμενη Ολυμπιάδα.   

Την αντιπροσωπεία αθλητών και αθλητριών αποτελούσαν οι Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο, χρυσό μετάλλιο), Άννα Σοκόλοβα (Ρυθμική Γυμναστική, δυο αργυρά και χάλκινο μετάλλιο), Έλενα Χριστοδούλου (Μπάντμιντον), Πέτρος Χριστοδουλίδης (Τζούντο), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (BeachVolley), Παναγιώτης Αντωνίου (Τρίαθλο).  

Συγχαρητήρια απηύθυνε ο Υπουργός και στον Πρόεδρο της και τα άλλα στελέχη της ΚOE τόσο για τη στήριξη που δίνουν στους αθλητές και αθλήτριες μας, όσο και για την παρουσία της Κύπρου στους αγώνες με μια σημαντική αποστολή. Διευκρίνισε ακόμα ότι η πολιτική μας που υλοποιείται τόσο μέσα από τις προσπάθειες της ΚOE όσο και του (ΚOA) φαίνεται να έχει αποτελέσματα και δείχνει να δημιουργούνται οι βάσεις για ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα συνεχίσουμε.

  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1410