100 ευρώ για τους μαθητές Γ΄ Δημοτικού και 300 για τους μαθητές Β΄ Γυμνασίου για αγορά ηλ. υπολογιστών


Προδρόμου: «Προχωράμε αυτές τις μέρες και θα ανακοινωθεί για να υλοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά»

Με δηλώσεις του για το θέμα της χορηγίας σε μαθητές/-τριες για εξασφάλιση ηλεκτρονικών συσκευών, ο  Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε: « Η στρατηγική για Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Εκπαίδευση της κυβέρνησης μας, της χώρας μας, προωθείται με:

  1. Τον συνολικό σχεδιασμό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όλων των εργασιών και επικοινωνιών στα σχολεία, που ήδη ξεκίνησε και υλοποιείται.
  2. Το πρόγραμμα για τη μετατροπή όλων των αιθουσών διδασκαλίας στα σχολεία σε Ψηφιακές Αίθουσες Διδασκαλίας. Μια δράση που εντάσσεται στο Σχέδιο «Κύπρος_το αύριο» (Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας).
  3. Τον εμπλουτισμό και προσαρμογή των Αναλυτικών Προγραμμάτων σε σχέση με την ένταξη των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα και με πρόνοια του Σχεδίου «Κύπρος_το αύριο».

Ταυτόχρονα όμως, εκτός από τις υποδομές και τα σχολικά προγράμματα, θα πρέπει να φροντίσουμε και για τους μαθητές και τις μαθήτριες, να βεβαιωθούμε ότι θα έχουν όλοι κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό για να μπορούν να συμμετέχουν.

Με αυτό το στόχο έχουμε εντάξει στο Σχέδιο «Κύπρος_το αύριο» ένα σχέδιο χορηγίας σε μαθητές/-τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων για την απόκτηση προσωπικής ηλεκτρονικής συσκευής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα για ατομική ψηφιακή συσκευή για όλα τα παιδιά στο σχολείο.

Προχωράμε αυτές τις μέρες και θα ανακοινωθεί για να υλοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά:

-          Χορηγία σε όλους τους μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης Δημοτικού για την απόκτηση συσκευής τύπου ταμπλέτας. Θα χορηγηθεί ποσό 100 ευρώ σε περίπου 7.500 παιδιά.

-          Χορηγία σε όλους τους μαθητές/-τριες Β’ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση προσωπικού φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Θα χορηγηθεί ποσό 300 ευρώ σε περίπου 7.500 παιδιά.

Ο σκοπός είναι από την ηλικία 8-9 ετών και μέχρι και τις πρώτες τάξεις γυμνασίου, τα παιδιά να διαθέτουν μια προσωπική συσκευή τύπου ταμπλέτας και από την ηλικία των 12 ετών να αποκτήσουν ατομικό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Πρόκειται για μια ενίσχυση, που θα βοηθήσει τις οικογένειες για τον εξοπλισμό των παιδιών, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους μιας συσκευής.

Ταυτόχρονα και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας, γίνεται μια επιπρόσθετη πρόβλεψη για μαθητές/-τριες που προέρχονται από οικονομικά ευάλωτες ομάδες.

Στη βάση όμως της μέχρι τώρα εμπειρίας από ανάλογη οικονομική ενίσχυση που απευθυνόταν μόνο σε αυτή την κατηγορία παιδιών και επειδή έγινε αντιληπτό ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν γινόταν χρήση επειδή οι οικογένειες δεν μπορούσαν να καλύψουν τη διαφορά μεταξύ της χορηγίας και της τιμής στην αγορά, στο εξής για την κατηγορία αυτή των μαθητών/-τριών θα προβλέπεται ενισχυμένη χορηγία που θα καλύπτει το σύνολο του κόστους. Δηλαδή χορηγία 200 ευρώ για αγορά ταμπλέτας στα παιδιά του δημοτικού και χορηγία 500 ευρώ για την απόκτηση φορητού Η/Υ.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η βεβαιότητα ότι όλα τα παιδιά θα διαθέτουν τη δική τους ψηφιακή συσκευή», κατέληξε. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2205