ΥΠΑΝ: Η πρόταση νόμου για τη Ολιστική σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση έχει προβλήματα συνταγματικής τάξης


«Ο Προδρόμου θεωρεί ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τη Βουλή, μέσω της Προέδρου της, για τη γνωμάτευση περί αντισυνταγματικότητας και για κάποια θέματα που εγείρονται σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας εάν ψηφιστεί».

Το ΥΠΑΝ σχετικά με σημερινή επιστολή του Υπουργού προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων με θέμα τη γνωμάτευση για τη Συνταγματικότητα  της πρότασης Νόμου που προβλέπει για την Ολιστική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση ενημερώνει τα εξής:

«Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου με σημερινή επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση το Υπουργείο δεν επιθυμεί ή σκοπεύει να παρέμβει στο έργο της Βουλής ούτε θεωρεί ότι ήταν παρέμβαση η κοινοποίηση γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη πρόταση νόμου έχει προβλήματα συνταγματικής τάξης.

Υπογραμμίζει ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τη Βουλή, μέσω της Προέδρου της, για τη γνωμάτευση περί αντισυνταγματικότητας και για κάποια θέματα που εγείρονται σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας εάν ψηφιστεί. Ταυτόχρονα, ο Υπουργός σημειώνει ότι η θέση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν αλλάζει και ότι όχι μόνο υιοθετεί την ανάγκη για εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, αλλά ήδη πολιτική του είναι η μεθοδευμένη και κατάλληλα προετοιμασμένη εισαγωγή της, όπως έγινε από πέρσι σε μικρές ηλικίες. Η σχετική επιστολή επισυνάπτεται για σκοπούς ενημέρωσης. 

Συμπληρωματικά σημειώνεται ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη γενίκευση της διδασκαλίας σε συνεργασία και με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά για τον σκοπό αυτό δεν χρειάζεται με νομοθετικές πράξεις να παραβιαστεί το συνταγματικό θεμέλιο της διάκρισης των εξουσιών». 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1119