Έγινε η παρουσίαση της μελέτης του Έργου ανάπλασης του Δημοτικού Σχολείου Aγίου Αντωνίου


Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου, όπου έγινε παρουσίαση της μελέτης του Έργου ανάπλασης του Δημοτικού Σχολείου Άγιου Αντωνίου από την ανάδοχο εταιρεία.

Ο Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της επίσκεψης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου. Η χαρά μου είναι διπλή διότι προχωρά και το Έργο ανάπλασης του Σχολείου και θα έχουμε σήμερα μια τρισδιάστατη παρουσίαση.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Έργο που έχει προκηρυχθεί με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Θέλω να συγχαρώ ξανά τους επιτυχόντες. Πραγματικά το κτήριο αυτό που θα προστεθεί στο ιστορικό σχολείο του Αγίου Αντωνίου, πρώτα απ’ όλα ταιριάζει με τη φυσιογνωμία του ιστορικού αυτού κτηρίου, δωρεά του Ευγενίου και της Αντωνίας Θεοδότου, αλλά είναι και ένα πρότυπο Έργο. Είναι ένα μοντέρνο, σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο που θα προσθέσει χώρους για να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά, και θα χαρούμε να έχουμε περισσότερα παιδιά σε αυτό το σχολείο, ενώ στο κτήριο δημιουργούνται και πρόσθετοι κοινόχρηστοι χώροι ψυχαγωγίας, εστίασης και άθλησης.

Όπως είναι γνωστό έχει ληφθεί Απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για αναβάθμιση και ενίσχυση των σχολείων του ιστορικού κέντρου, για τον Άγιο Αντώνιο και ορισμένα άλλα σχολεία. Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου έχει γίνει προαιρετικό ολοήμερο σχολείο και λαμβάνονται και άλλα μέτρα για την ενίσχυσή του, συμπεριλαμβανομένων κτηριακών υποδομών και για τη δυνατότητα σωστής υποδοχής και ένταξης των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία. Διαπιστώνουμε ότι γίνεται στο σχολείο αυτό υποδειγματική δουλειά με τα παιδιά αυτά, τα οποία εξοικειώνονται, εντάσσονται και προοδεύουν κανονικά στην εκπαίδευση.

Το κτήριο το οποίο παρουσιάζεται σήμερα θα προσθέσει στο σχολείο, εκτός από χώρους διδασκαλίας, και μια πολύ όμορφη αίθουσα πολλαπλής χρήσης αλλά και χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας των παιδιών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι έχει γίνει μια πλήρης και λεπτομερείς καταγραφή και αναπαράσταση του κτηρίου με τη χρήση drones. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρακτική που θα μπορούσε να υιοθετηθεί και για άλλα κτήρια και έργα.

Πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί θα θεωρηθεί ως ένα πρότυπο κτήριο που μπορεί να μας εμπνεύσει για να έχουμε και σε άλλα σχολεία τέτοια κτήρια.

Να ευχαριστήσω τον Διευθυντή, το διδακτικό, όπως και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου, γιατί πραγματικά σε αυτό το σχολείο, πάντα με τη συνδρομή και της επιθεώρησης, γίνεται υποδειγματική δουλειά».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1304