«Σταδιοδρομία 2023: Γνώρισε τα Επαγγέλματα. Σχεδίασε το Μέλλον σου»


«Φέτος θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από περισσότερους από 40 έγκριτους Επαγγελματικούς Συνδέσμους/Φορείς, οι οποίοι θα προσφέρουν πληροφορίες για το επάγγελμά τους σε «σταθμούς» ή και σε διαλέξεις».

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, συνέντευξη Τύπου (ΥΠΑΝ) για τη Δράση «Σταδιοδρομία 2023: Γνώρισε τα Επαγγέλματα. Σχεδίασε το Μέλλον σου», η οποία διοργανώνεται από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (ΔΜΓΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Αρχικά, η δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης και Προϊσταμένη της ΥΣΕΑ, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια, ανέφερε ότι στόχος της εν λόγω εμβληματικής δράσης είναι να οικοδομηθούν γέφυρες μεταξύ του σχολείου και της αγοράς εργασίας και να δοθεί η ευκαιρία στους νέους μας να αναστοχαστούν για τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, να προσανατολιστούν με βάση τις νέες τάσεις της σύγχρονης κυπριακής αγοράς εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η «Σταδιοδρομία 2023» έχει ως στόχο να προσφέρει πληροφορίες σε μαθητές/μαθήτριες, φοιτητές/φοιτήτριες, γονείς/κηδεμόνες και στο ευρύ κοινό, σχετικές με τα επαγγέλματα, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές απασχόλησης στη σύγχρονη κυπριακή αγορά εργασίας. Επαίνεσε το έργο της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε μαθητές/μαθήτριες για προσωπικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά ζητήματα και ανέφερε ότι η ΥΣΕΑ,  μέσω των Καθηγητών/τριών της υποστηρίζει, εμψυχώνει, πληροφορεί, οργανώνει πλήθος στοχευμένων εκδηλώσεων, υλοποιεί πολυάριθμες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές/μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο. Επισήμανε, επίσης, ότι η «Σταδιοδρομία 2023» τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Φορέα Διά Βίου Καθοδήγησης, του οποίου έχει τον συντονισμό η ΥΣΕΑ.

Σημείωσε στο ίδιο πλαίσιο ότι Δράση «Σταδιοδρομία 2023», αποτελεί την κορύφωση  της διαρκούς και συστηματικής εργασίας που καθημερινά γίνεται σε όλα τα σχολεία για την πληροφόρηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή η Δράση συμπληρώνεται από ένα πολύ σημαντικό σχέδιο που έχει το Υπουργείο στο πλαίσιο του Εθνικού μας Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος_το αύριο», που αφορά στην καλύτερη αντιστοιχία ανάμεσα στα προγράμματα σπουδών και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η Δράση «Σταδιοδρομία 2023: Γνώρισε τα Επαγγέλματα. Σχεδίασε το Μέλλον σου», πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2023, στο Οίκημα της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 11:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.  

Ο κ. Προδρόμου έκλεισε τον χαιρετισμό του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τόσο προς τους Επαγγελματικούς Συνδέσμους/Φορείς για την αγαστή συνεργασία και την ενεργό εμπλοκή τους στην υλοποίηση αυτού του θεσμού, όσο και προς το ΡΙΚ που αποτελεί τον χορηγό επικοινωνίας της δράσης. Στη «Σταδιοδρομία 2023» θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από περισσότερους από 40 έγκριτους Επαγγελματικούς Συνδέσμους/Φορείς, οι οποίοι θα προσφέρουν πληροφορίες για το επάγγελμά τους σε «σταθμούς» ή και σε διαλέξεις.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Χαράλαμπος Διονυσίου, στον δικό του χαιρετισμό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ανάγκη για πληροφόρηση στους νέους για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και η δράση της «Σταδιοδρομίας 2023» θα συμβάλει θετικά στη διαδικασία λήψης απόφασης για τη μελλοντική τους πορεία. Επισήμανε την άριστη συνεργασία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων με την ΥΣΕΑ και ευχαρίστησε για τη συνοδοιπορία σε πολλά επίπεδα κατά τη θητεία του.

Ο Υπουργός εξέφρασε με τη σειρά του τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων για το έργο και τη δράση του, καθώς και για τη συνεργασία σε ό,τι αφορά σε θέματα της εκπαίδευσης.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκπρόσωποι των Διευθύνσεων του ΥΠΑΝ και Επαγγελματικών Συνδέσμων/Φορέων που θα συμμετάσχουν στη «Σταδιοδρομία 2023».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1840