Πρόταση ΥΠΑΝ για τη βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης των εκπαιδευτικών


Και του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος είχε σήμερα στο Υπουργείο συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.

Κατά τη συνάντηση, ο Γενικός Διευθυντής παρουσίασε στους εκπρόσωπους των Οργανώσεων πρόταση του ΥΠΑΝ για τα έτη 2023-2027, σχετικά με την «Επένδυση στη διαδικασία πρόσληψης των εκπαιδευτικών», και τη «Διασφάλιση της έγκαιρης στελέχωσης των σχολικών μονάδων».

Πρόκειται για Πρόταση, η οποία, όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής, έχει ήδη κατά το προηγούμενο διάστημα παρουσιαστεί τόσο στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, αυτό που προνοείται στην πρόταση είναι η αύξηση των μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των έκτακτων εκπαιδευτικών, και τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος προσφοράς συμβάσεων και των εξετάσεων για εισαγωγή στον πίνακα διορισίμων.

Ο Γενικός Διευθυντής κλείνοντας τη συνάντηση παρέδωσε την πρόταση στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενημερώνοντάς τους ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καθοριστούν ξεχωριστές συναντήσεις με την ηγεσία της κάθε οργάνωσης για συζήτηση των θέσεων τους όσο αφορά στην πρόταση, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων τον Ιανουάριο 2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1369