Προδρόμου: Αντισυνταγματικό να μην έχει ο γονιός την επιλογή φοίτησης του παιδιού του σε νηπιαγωγείο


«Ακόμα κι αν ο νόμος υπογραφεί από τον Πρόεδρο, θα έχει προβλήματα»

Είναι αντισυνταγματικό να μην έχει ο γονιός την επιλογή φοίτησης του παιδιού του σε νηπιαγωγείο, είπε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου.

Τα περισσότερα παιδιά στα κοινοτικά νηπιαγωγεία είναι κάτω των 4 ετών και 6 μηνών, άρα δεν είναι προδημοτικής, επεσήμανε ο κ. Προδρόμου, προσθέτοντας ότι αν σπεύσουν όλα τα παιδιά να εγγραφούν στα κοινοτικά νηπιαγωγεία, δεν θα υπάρχουν θέσεις για άλλα παιδιά. 

Ακόμη, ο ΥΠΑΝ σημείωσε ότι είναι αντισυνταγματικό να μην έχει ο γονιός την επιλογή. «Ακόμα κι αν ο νόμος υπογραφεί από τον Πρόεδρο, θα έχει προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το κράτος προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, αλλά όχι με καταναγκασμό. Εάν τον Σεπτέμβριο του 2023 πρέπει να εγγραφούν τα παιδιά των 4 ετών και 6 μηνών, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχουν θέσεις, υπογράμμισε. 

Σε ό,τι αφορά τα κοινοτικά, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, δεν είναι οργανωμένα σχολεία, αφού τα διευθύνουν οι κατά τόπους Σύνδεσμοι Γονέων. «Αν αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον νόμο, μένουμε με τον νόμο που έχουμε», εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι εγγραφές πρέπει να γίνουν τώρα με βάση τον νόμο. «Με βάση τα δεδομένα, ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί», κατέληξε.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1279