Για φοίτηση και δικαιώματα μαθητών/τριών με δυσλεξία συζήτησαν ΥΠΑΝ και Σύνδεσμος για Δυσλεξία


 Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα στο Υπουργείο συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Θωμά Αντωνίου και τη Γραμματέα του Παγκύπριου Συνδέσμου για τη Δυσλεξία, κα Ευγενία Στυλιανού.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη φοίτηση και τα δικαιώματα μαθητών και μαθητριών με δυσλεξία.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε κατ’ αρχάς τον Σύνδεσμο για την αγαστή συνεργασία που έχει με το Υπουργείο και με τα κατά τόπους σχολεία με στόχο την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η ομαλή ένταξη και φοίτηση των παιδιών με δυσλεξία και η εξασφάλιση όλων των προσαρμογών και διευκολύνσεων αναλόγως των αντικειμενικών αναγκών τους, όπως και της παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Ενημέρωσε επίσης για τον νέο σχεδιασμό που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός σχετικά με τη φοίτηση συνολικά των παιδιών με αναπηρίες ή/και μαθησιακά προβλήματα, με τη λειτουργία ιδιαίτερα του Κέντρου Αξιολόγησης Ειδικής Εκπαίδευσης και τη βελτίωση των χρονικών πλαισίων, όπως και την αποτελεσματική αντιμετώπιση καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής του Συνδέσμου παρέθεσαν ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και μαθήτριες με δυσλεξία και κατέθεσαν εισηγήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών της φοίτησής τους στα σχολεία.

Εκφράστηκε επίσης η αμοιβαία θέληση για να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να ενημερώσει τον Σύνδεσμο για την εφαρμογή των βελτιωτικών αλλαγών που σχεδιάζονται για την Ειδική Εκπαίδευση.  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


577