Αλλαγές στο ωράριο της γραπτής αξιολόγησης σε λύκεια την Πέμπτη λόγω της απεργίας


Προδρόμου: Η λειτουργία των γυμνασίων, θα πρέπει να τερματισθεί την ώρα της έναρξης της απεργίας, στις 12 το μεσημέρι και οι μαθητές/-τριες θα σχολάσουν νωρίτερα.

Μετά από σχετικό ερώτημα που τέθηκε με επιστολή της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας κοινοποίησε και δημόσια την απάντηση που έχει δοθεί από το Υπουργείο σχετικά με την εξαγγελία απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

«Στη βάση των όσων έχουν γνωστοποιηθεί τυχόν απεργία θα επηρέαζε γραπτές εξετάσεις σε λύκεια, καθώς και το πρόγραμμα των γυμνασίων. Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει προσχωρήσει σε αλλαγές στο ωράριο της γραπτής αξιολόγησης που θα ελάμβανε χώρα εκείνη την ώρα ούτως ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές/-τριες και αυτή να έχει ολοκληρωθεί την ώρα της απεργίας. Όσον αφορά τη λειτουργία των γυμνασίων, αυτή θα πρέπει να τερματισθεί αναπόφευκτα την ώρα της έναρξης της απεργίας, στις 12 το μεσημέρι και ως εκ τούτου οι μαθητές/-τριες θα σχολάσουν νωρίτερα.

Ταυτόχρονα όμως θα ήθελα να παρατηρήσω προσωπικά ότι η εξαγγελθείσα απεργία προκαλεί εντύπωση και κάποιο προβληματισμό. Φυσικά δεν χωρά συζήτηση και είναι αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα των εργαζόμενων να έχουν διεκδικήσεις και να προχωρούν, αν χρειάζεται, ακόμα και σε απεργία. Με δεδομένη αυτή τη θέση αρχών, εξακολουθεί πάντως να είναι παράδοξο ότι ακούμε σήμερα να διεκδικείται η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών, η ΑΤΑ, από μια κυβέρνηση η οποία την έχει ήδη αποκαταστήσει -έστω και εν μέρει- αφού η προηγούμενη διακυβέρνηση είχε αναγκαστεί να την καταργήσει και εξακολουθούν να γίνονται συνεννοήσεις για τη διεύρυνση της.  

Ακόμα περισσότερο δημιουργείται απορία πώς δέκα μόλις μέρες πριν τις εκλογές γίνεται μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση μέσω απεργίας. Όπως ακριβώς το έθεσε προχτές και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τίθεται το ερώτημα: Σε ποιόν ασκείται πίεση με μια τέτοια απεργία;»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2082