Ο Προδρόμου ενημέρωσε ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ για καινοτομίες που πρέπει να εφαρμοστούν το 2023-24


Πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για κατάργηση της διαδικασίας αγοράς υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση αναγκών προγραμμάτων του Υπουργείου και για την αντικατάσταση τους με συμβάσεις απασχόλησης

Κατά τη σημερινή συνάντηση του με τις με τις γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για μια σειρά καινοτομιών που έχουν αποφασιστεί πρόσφατα και θα πρέπει να τύχουν εφαρμογής από το επόμενο σχολικό έτος 2023-2024.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΝ έγινε ενημέρωση:

-   Για την πρόταση που υποβάλλει το ΥΠΑΝ στο Υπουργικό Συμβούλιο για κατάργηση της διαδικασίας αγοράς υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση αναγκών προγραμμάτων του Υπουργείου και για την αντικατάσταση τους με συμβάσεις απασχόλησης.

-    Για τη σύσταση ειδικών επιτροπών για αξιολόγηση και τυχόν αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων, με στόχο να αξιοποιηθούν και τα νέα αναλυτικά προγράμματα που έχουν ετοιμασθεί πρόσφατα στην Ελλάδα για όλο το εύρος της εκπαίδευσης, στη βάση συμφωνίας που έγινε μεταξύ του ΥΠΑΝ και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, σύμφωνα και με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

-  Για την πρόταση για ενίσχυση και καλύτερη προσαρμογή των διαδικασιών σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση, που θα κατατεθεί αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, με τη λειτουργία Κέντρου Αξιολόγησης και άλλες ρυθμίσεις.

-   Για την Πρόταση για επέκταση σε όλες τις πόλεις του προγράμματος Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής και Διεπιστημονικής Μάθησης, με έμφαση στην Ελληνική Γλώσσα και πρόγραμμα επιστημονικών/τεχνολογικών εφαρμογών S.T.E.A.M.

-  Για την έναρξη λειτουργίας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στα γυμνάσια από το επόμενο σχολικό έτος.

-   Για την εφαρμογή της πρόσφατα ψηφισμένης νομοθεσίας για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι να ενταχθούν τα Σεμινάρια Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης σε Λύκεια και ΤΕΣΕΚ.

-   Για τις διευθετήσεις και ενέργειες που θα πρέπει να προωθηθούν στην περίπτωση που η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει το νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1314