Πρώτη συνάντηση Αθηνάς Μιχαηλίδου με ΠΣΕΜ και ΠΟΦΕΝ


Με τους αμεσότερους αποδέκτες της υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου  Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τους μαθητές και τους φοιτητές, επέλεξε να συναντηθεί, πριν τις συναντήσεις της με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς,  η αρμόδια Υπουργός κ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η κ. Υπουργός, είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τη Γραμματεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) και την ηγεσία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).

Κατά τις συναντήσεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για θέματα τα οποία απασχολούν τους μαθητές και τους φοιτητές μας. Κατά τη συνάντηση με τη Γραμματεία της ΠΣΕΜ, συζητήθηκαν θέματα όπως η αξιολόγηση του μαθητή, η στήριξη των άπορων μαθητών, οι κτηριακές υποδομές στα σχολεία και η ψυχοπαιδαγωγική στήριξη μαθητών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΠΟΦΕΝ, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της φοιτητικής χορηγίας, της πρακτικής άσκησης, για τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς σε ανώτερα ιδρύματα και τα αυξημένα έξοδα των φοιτητών.

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε στους εκπροσώπους των μαθητών και των φοιτητών ότι οι απόψεις τους είναι, όχι μόνο χρήσιμες και εποικοδομητικές, αλλά και αναγκαίες, για τη διαμόρφωση των πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Τους ενημέρωσε, επίσης, ότι επιδίωξη της είναι η θεσμοθέτηση τακτικών συναντήσεων μαζί τους, με σκοπό τη διαβούλευση, την ανταλλαγή απόψεων και τον εποικοδομητικό διάλογο, προς όφελος του εκπαιδευτικού μας συστήματος και της κοινωνίας της πατρίδας μας γενικότερα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1426