Για περαιτέρω ενίσχυση της διδασκαλίας των Γαλλικών στη δημ. εκπαίδευση συζήτησαν Μιχαηλίδου, Catalano


Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου είχε τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο, συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Salina Grenet-Catalano.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν oι προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της διδασκαλίας των Γαλλικών στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσής της. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Γαλλο-κυπριακό σχολείο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία Κέντρου, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Έρευνας («Campus») στην περιοχή της Αθαλάσσας, όπου στεγάζονται το Γαλλοκυπριακό Σχολείο, το Ινστιτούτο Κύπρου και το παρακείμενο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης και η επιλογή της Γαλλίας για σπουδές από Κύπριους φοιτητές, όπως και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων στον τομέα αυτό. Συζητήθηκαν, παράλληλα, οι επικείμενοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το 2024 και δράσεις προώθησης των αξιών του Ολυμπισμού που θα μπορούσαν να προωθηθούν από κοινού.

Ο δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαν και συμφώνησαν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο και θέληση και από τις δυο πλευρές για περαιτέρω ενίσχυση της μέχρι σήμερα πολύ καλής συνεργασίας των δύο χωρών στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










589