Συνάντηση Μιχαηλίδου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αμφότεροι χαιρέτισαν την ιδιαίτερα στενή σχέση ανάμεσα στην Πρεσβεία της Ελλάδας και το Υπουργείο, ενώ συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στην υφιστάμενη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εκπαίδευσης. Καταρχάς, έγινε λόγος για το υφιστάμενο Πρόγραμμα Συνεργασίας στον Τομέα της Παιδείας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη για επικαιροποίηση και εκσυγχρονισμό των προνοιών του. Έγινε, επίσης, αναφορά στα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει και για τις δύο πλευρές η πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας για αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών και υπογραμμίστηκε, παράλληλα, η σημασία που έχει για την Κύπρο, η υφιστάμενη συνεργασία στον τομέα Ελληνομάθειας, μέσω του σχετικού Μνημονίου.

Η Υπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της για την πολύ στενή συνεργασία του Υπουργείου με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ,  το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδος σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού.

Τέλος, εκφράστηκε η βούληση και των δυο μερών για προώθηση όσο το δυνατόν περισσότερων διδυμοποιήσεων ανάμεσα σε σχολεία, όπως και η πρόθεση για περαιτέρω εμβάθυνση της διαχρονικής συνεργασίας στα θέματα εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










916