Μιχαηλίδου για τετράμηνα: Η λύση που προτείναμε αφορά μόνο στο β΄ τετράμηνο της φετινής χρονιάς


Θεωρούμε ότι οι ρυθμίσεις που προτείνουμε -τόσο η μείωση στη βαρύτητα της γραπτής εξέτασης, όσο και όλα τα άλλα παιδαγωγικά μέτρα, δίνουν ευκαιρίες στους μαθητές και τις μαθήτριες, για να ολοκληρώσουν ομαλά τη φετινή σχολική χρονιά

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου συμμετείχε σήμερα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα τις τροποποιήσεις που υποβλήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνεδρίας, η   κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής την τροποποίηση των Κανονισμών που υποβλήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σχετικά με την αξιολόγηση του μαθητή/μαθήτριας Μέσης Εκπαίδευσης το δεύτερο τετράμηνο.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λύση που έχουμε προτείνει και η ρύθμιση στην οποία προβαίνουμε εκτάκτως, αφορά μόνο στο δεύτερο τετράμηνο της φετινής χρονιάς. Άρα αφορά στις πολύ λίγες βδομάδες που μας έχουν απομείνει, ώστε η χρονιά να ολοκληρωθεί ομαλά. Να δοθεί δηλαδή η ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως και σε όλους εμάς, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να προτείνουμε αυτό που όλοι ζητάμε: ένα νέο, ολιστικό, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή/μαθήτριας, το οποίο θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά.

Θεωρούμε ότι οι ρυθμίσεις που προτείνουμε -τόσο η μείωση στη βαρύτητα της γραπτής εξέτασης, όσο και όλα τα άλλα παιδαγωγικά μέτρα, όπως η μείωση της ύλης, θέματα που αφορούν στη θεματοθέτηση και στη βαθμολόγηση κ.ά.- δίνουν ευκαιρίες στους μαθητές και τις μαθήτριες, για να ολοκληρώσουν ομαλά τη φετινή σχολική χρονιά. Παράλληλα, δίνουν και τις βασικές αρχές για την πρότασή μας για μόνιμο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή/μαθήτριας που θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1371