H Υπ. Παιδείας εγκαινίασε αμφίδρομη επικοινωνία με Διευθυντές/ντριες των σχολείων Μέσης Γενικής


«Δίνουμε ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, ώστε να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση την οποία όλοι ζητάμε, την παιδαγωγική κυρίως αυτονόμηση του σχολείου μας».

 Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου πραγματοποίησε, σήμερα, συναντήσεις με τους Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει να έχει, με όλες τις σχολικές μονάδες.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τις συναντήσεις, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με διευθυντές και διευθύντριες σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, τους οποίους θεωρώ βασικούς μας συνεργάτες στην προσπάθεια υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η συνάντηση. Είναι οι άνθρωποι της βάσης, που ζουν την καθημερινότητα του σχολείου.

Δίνουμε ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, ώστε να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση την οποία όλοι ζητάμε, την παιδαγωγική κυρίως αυτονόμηση του σχολείου μας.

Έχω ακούσει εξαιρετικές εισηγήσεις για τα θέματα τόσο της επικαιρότητας που αφορούν στην αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αλλά και ευρύτερα που αφορούν σε θέματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά του σχολείου.

Έχω ζητήσει να έρθουν σε μένα και γραπτώς οι θέσεις και οι εισηγήσεις τους, αλλά έχουμε ανοίξει και ένα συνεχή διάλογο όπου και σε μικρότερες ομάδες, σε  εργαστήρια μαζί τους, θα έχω τακτική επικοινωνία. Βεβαίως και ευρύτερα θα μπορούν να μας στέλνουν τις απόψεις τους, οι οποίες και θα λαμβάνονται υπόψη, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με τη βάση», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1594