Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο: «Έχε το νου σου στο παιδί…»


2013-2023: Δέκα Χρόνια Λειτουργίας του Προγράμματος Στήριξης μαθητών/τριών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού σε δράσεις εκτός σχολικού χρόνου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος Στήριξης Παιδιών που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού για δημιουργική απασχόληση, εκτός σχολικού χρόνου, με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος. Το Πρόγραμμα υλοποιεί η Επιτροπή Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας (ΕΑΥΠ).

Το Πρόγραμμα άρχισε τη λειτουργία του τη σχολική χρονιά 2013-14, στηρίζοντας 160 ατομικες δράσεις παιδιών, ενώ κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2022-23 οι δράσεις που επιχορηγούνται ανέρχονται στις 787 παγκύπρια. 

Ο εντοπισμός και η στήριξη μαθητών/τριών που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού περιλαμβάνεται στην Εθνική Στρατηγική της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου για τα έτη 2021-2028.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, απεύθυναν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δρ Δέσπω Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, Δρ Χρήστος Μηνά και η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης και Προϊσταμένη της Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανές μαρτυρίες-παρεμβάσεις από εκπροσώπους  σχολείων που συμμετέχουν.  Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα σχολεία: Στ’ Νηπιαγωγείο Λακατάμιας,  Θ’ Δημοτικό Πάφου (Κουπάτειο), Δημοτικό Αγίου Αντωνίου

Λευκωσίας, Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου, Λύκειο Λινόπετρας, Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Δασούπολης και Γ’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

Χαρακτηριστικές στιγμές της εκδήλωσης, που πρόσφεραν ζωντάνια και συγκίνηση ήταν οι ζωντανές παρουσίες παιδιών του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, που τραγούδησαν το ομώνυμο τραγούδι και η συμμετοχή ομάδας εφήβων των δράσεων «Νέ@ σε Έρημο Νησί» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, με απόσπασμα από την παράσταση “Rat-park”, με θέμα τις εξαρτήσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1395