Μονιμοποιήσεις: αριθμοί για το 2021-2022


*ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, οι μονιμοποιήσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση γίνονται στη βάση των οργανικών θέσεων που υπάρχουν ως εγκεκριμένες στον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι δηλαδή ο αριθμός των μόνιμων αναγκών στην εκπαίδευση και «καταλαμβάνονται» από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Φέτος, υπάρχει σχετικά αυξημένος αριθμός μονιμοποιήσεων στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, αφού δεκάδες συνάδελφοι πήραν προαγωγή στη θέση Διευθυντή ή Βοηθού Διευθυντή και έτσι, κενώνονται θέσεις μονιμοποίησης δασκάλων. Θέσεις προκύπτουν και από αποχωρήσεις συναδέλφων.

Συγκεκριμένα, με βάση τις δικές μας μελέτες και τις πληροφορίες που υπάρχουν, για τον προσεχή Σεπτέμβρη αναμένονται:

->λίγο περισσότερες από 60 μονιμοποιήσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση (περίπου 65),

-> 25-26 στην Προδημοτική και

-> 10-11 στην Ειδική (θα κατανεμηθούν στις διάφορες ειδικότητες).

Αναμένεται σύντομα οι θέσεις αυτές να πάνε για έγκριση στη Βουλή (ήδη προχωράει η διαδικασία εξ όσων γνωρίζουμε). Ως γνωστό, οι θέσεις αυτές δεν δημιουργούν πρόσθετο οικονομικό κόστος για το κράτος.

Οι θέσεις αυτές είναι αποτέλεσμα των περσινών πρόωρων αφυπηρετήσεων και της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις αναμενόμενες προαγωγές φέτος αρκετών Βοηθών Διευθυντών, αλλά και κάποιων αφυπηρετήσεων που υπήρξαν φέτος.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση με τους διορισμούς, αλλά μόνο έμμεση, όπως γράψαμε και στο παρελθόν.

Πλήρωση θέσεων:

Όταν προκύπτουν κενές μόνιμες θέσεις, η διαδικασία (βάσει των σχετικών νομοθεσιών) πλήρωσής τους είναι η προσφορά θέσεων σε ποσοστό 50-50% από τους καταλόγους Διοριστέων και Διορισίμων. Στους πρώτους των καταλόγων αυτών προσφέρεται θέση και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν ή να απορρίψουν τον διορισμό τελεσίδικα. Αν απορρίψουν, διαγράφονται από τον κατάλογο.

Σημειωτέο ότι μπορεί να δοθούν θέσεις μέχρι 10% από τον κατάλογο ατόμων με αναπηρίες.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, είμαστε πάντοτε στη διάθεση όλων των συναδέλφων για βοήθεια και συνδικαλιστική στήριξη και ενημέρωση. Όπως άλλωστε, συστηματικά πράττουμε εδώ και χρόνια!

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (1)

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΝΗΣ:
    Apr 09, 2021 at 06:25 PM

    Για τους ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (όχι τις μονιμοποιήσεις), περισσότερα στο άρθρο αυτό: https://paideia-news.com/yp-dimotiki/2021/02/26/poy-tha-ftasoyn-oi-diorismoi-fetos;-mia-poly-dyskoli-eksisosi-gia-problepseis!/


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4693