1-1= 0


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΚΡΙΔΗ*   

Δεν είναι αργά… αλλάξετε τον ορισμό του κουρέματος σε υποχρεωτικό δάνειο προς το κράτος με ανοικτή ημερομηνία αποπληρωμής. Το πρόβλημα της οικονομίας είναι μαθηματικό και ψυχολογικό.

1-1 = 0 δανείζομαι 1 και χρωστώ 1 ή δάνεισα 1 και μου χρωστούν 1….το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι μηδέν, δηλαδή δεν έχασε κανείς τίποτα. Δεν έχει πολύ σημασία πότε θα το επιστρέψω ή πότε θα το πάρω πίσω, φτάνει αυτός που το έχασε να νοιώθει (εδώ μιλούμε για ψυχολογία) ότι το δάνεισε και θα το πάρει πίσω κάποια μέρα, αυτός ή τα παιδιά του ή τα εγγόνια του. Είναι πολύ καλύτερα από το να νοιώθεις ότι τα έχασες χωρίς επιστροφή. Ας δοκιμάσει το κράτος αυτή τη συνταγή και θα δείτε πως θα επανέλθει η ανάπτυξη η οποία βασίζεται σε θετική ψυχολογία του λαού, αυτοπεποίθηση, ελπίδα, εμπιστοσύνη και πίστωση. Είναι παρόμοιο με το αίσθημα τη στιγμή που εισέρχεσαι σε ένα KAZINO , υπάρχει ευφορία αν και όλες οι πιθανότητες είναι εναντίο σου.  Ίσως το πιστοποιητικό υποχρεωτικού δανεισμού να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν υποθήκη για δάνεια, σε περίπτωση που το κράτος ορίσει και κάποιο χρονικό καπέλο για εξόφληση, ας πούμε μέχρι 30 χρόνια. Θα είναι μια μεταχρονολογημένη επιταγή, ίσως χωρίς επιτόκιο. Σίγουρα καλύτερα από την παροχή μετοχών έναντι κουρέματος, η αξία των οποίων είναι άγνωστη και πολύ ασταθής. Με υποχρεωτικό δανεισμό θα έμεναν και οι μετοχές στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες οι οποίοι επένδυσαν στις μετοχές.

*Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, Πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΑΛΗΣ, Πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πρόεδρος του EuropeanAssociationofERASMUSCoordinators, Πρόεδρος του EuropeanAssociationofCareerGuidance.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164