1η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής Γυμνασίου και Λυκείου 2013


Η Ένωση Κυπρίων Φυσικών (ΕΚΦ) προκηρύσσει την 1η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής Γυμνασίου και Λυκείου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12Μαίου 2013 στις 10:00.

Η ύλη του διαγωνισμού ταυτίζεται με αυτή των διεθνών ολυμπιάδων Αστρονομίας-Αστροφυσικής (για περισσότερες πληροφορίες, www.ekf.org.cy). Η ΕΚΦ σε συνεργασία με εταιρίες και σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αστροφυσικής και αστρονομίας θα ανακοινώσει σύντομα και μια σειρά υποβοηθητικών μαθημάτων που θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους μαθητές να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις πάνω στο θέμα του διαγωνισμού. Οι πρωτεύσαντες μαθητές θα αποκτήσουν το "πράσινο φως" για να αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής που διοργανώνετε φέτος στον Βόλο, στην Ελλάδα.

Οι χώροι πραγματοποίησης ανά επαρχία της Ολυμπιάδας είναι οι κάτωθι:

Λευκωσία:  Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα

Λεμεσός: Λύκειο Αγίας Φυλάξεως

Λάρνακα: Παγκύπριο Λύκειο

Αμμόχωστος: Λύκειο Παραλιμνίου

Πάφος:  Λύκειο Αγίου Νεοφύτου

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από Δημόσια και Εγγεγραμμένα Ιδιωτικά Σχολεία, οι οποίοι θα έχουν πληρώσει το αντίτιμο των €10 (οι πληροφορίες εγγραφώντης ολυμπιάδας βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΚΦ).
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


197